Στα πλαίσια των Εκδηλώσεων Μνήμης για τα 90 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ο σύλλογος ΕΝ ΠΛΩ σε συνεργασία με την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΦΕΣΙΩΝ την Εφημερίδα η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ, παρουσιάζει, υπό την αιγίδα του ΟΠΑΝ και του ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ την ταινία «ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΜΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ» στις 6 Οκτωβρίου στις 12.00 το μεσημέρι στον κινηματογράφο ΣΙΝΕΑΚ, Καραΐσκου και Πλατεία Κοραή Πειραιά. 
Είσοδος ελεύθερη 
Πρόκειται για τη πρώτη ταινία μεγάλου μήκους που δημιουργεί Σύλλογος (Πανελλήνια Ένωση Εφεσίων) στην Ελλάδα για με θέμα την Μικρασία. Η σκηνοθεσία της ταινίας είναι του Πειραιώτη Αντώνη Παπαδόπουλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συντελεστές της ταινίας δούλεψαν αφιλοκερδώς. 
ΥΠΟΘΕΣΗ 
Μετά την Καταστροφή στη Σμύρνη το 1922, η ταβέρνα του μπαρμπα Δημητρού εξακολουθεί να δουλεύει. Ένας παράξενος ταχυδρόμος που πηγαινοέρχεται διασχίζοντας τη θάλασσα, μεταφέρει τα νέα μιας φιλικής οικογένειας που πρόλαβε και πέρασε στην αντιπέρα όχθη. Οι θαμώνες της ταβέρνας ουσιαστικά ζουν περιμένοντας με αγωνία να μάθουν τα καλά ή τα κακά νέα αυτής της οικογένειας. Η ταινία πραγματεύεται το θέμα της σχετικότητας της ζωής και της προσφυγιάς σαν μια μορφή μικρού θανάτου. 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ 
Παίζουν οι : Γιώργος Αυγουλάς, Κατερίνα Κατσανδρή, Γεωργία Μπαχού, Γιάννης Λεκάκης, Ισμήνη Κανάκη, Τάσος Κανάκης, Νάσια Καραγιάννη, Σίμος Σταυρόπουλος, Ελευθερία Παπάζογλου, Ευγενία Πασπαλά Σκηνοθεσία : Αντώνης Παπαδόπουλος Μουσική : Γιώργος Κομνάς Προσαρμογή σεναρίου : Γεωργία Μπαχού Δ/ση Φωτογραφίας – Μοντάζ : Θανάσης Βαραμογιάννης Τη ταινία θα προλογίσουν: Ο κος Αντώνης Παπαδόπουλος (σκηνοθέτης της ταινίας) και η κα Ρίτσα Παπάζογλου (εκ μέρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εφεσίων)
 
Top