Ως το πιο σπουδαίο παιχνίδι για τη Φενέρμπαχτσε στο Top 16 της Ευρωλίγκας χαρακτήρισε ο Λούκα Ζόριτς το αποψινό (20:00, NovaΣπορFM, ΔΤ) με τον Ολυμπιακό, μιλώντας στο "sport-fm.gr".



Η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Φενέρμπαχτσε από τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, σήμανε για τον Λούκα Ζόριτς την αλλαγή… σελίδας στην καριέρα του. Ο Κρόατης σέντερ, που πέρυσι εντυπωσίασε με τη φανέλα της Μάλαγα, ήταν από τις πρώτες επιλογές του Σέρβου τεχνικού στην μεταγραφική λίστα του τουρκικού συλλόγου και όπως ήταν φυσικό, δύσκολα θα αρνιόταν μία τέτοια πρόκληση.



Καθοδηγούμενος από τον Σέρβο τεχνικό, δίνει απόψε ίσως τον πιο σημαντικό αγώνα της φετινής Ευρωλίγκας για τη Φενέρ, που «καίγεται» για νίκη, αφού σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός πάρει το ροζ φύλλο στην Πόλη, οι πιθανότητες πρόκρισης στα προημιτελικά μειώνονται αισθητά. Ποια είναι όμως η άποψη του Ζόριτς για την αναμέτρηση;



Αναλυτικά, ο Λούκα Ζόριτς, μίλησε για:



-τη μέχρι τώρα πορεία της Φενέρ στην Ευρωλίγκα:



«Αν αναλογιστούμε πως είμαστε μία ομάδα με αρκετά νέα πρόσωπα, δεν είναι κακή. Αν απομονώσουμε το ξεκίνημα του Top 16 όπου σε συνδυασμό με την απώλεια του κυπέλλου, περάσαμε μία κάμψη, είμαστε ακόμα εδώ και διεκδικούμε τις πιθανότητές μας για πρόκριση στα προημιτελικά. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας και για αυτό, αλλά και για τον βασικό μας στόχο, που είναι να γίνουμε όσο το δυνατόν καλύτεροι και κοντά στο πλάνο του προπονητή».



-το ματς με τον Ολυμπιακό:



«Αναμφισβήτητα θα πρέπει να κερδίσουμε απόψε. Μετά θα είναι όλα ανοικτά. Χρειαζόμαστε μία μεγάλη νίκη και ο Ολυμπιακός είναι τόσο δυνατός, που μόνο καλό μπορεί να κάνει στη ψυχολογία μας ένας τέτοιος αγώνας. Θα έχουμε ίσως για πρώτη φορά φέτος και το γήπεδο γεμάτο, οπότε θεωρώ πως μπορούμε να τα καταφέρουμε».



-το τι πρέπει να κάνει η Φενέρ για να νικήσει:



«Πρέπει να παίξουμε καλύτερη άμυνα απ’ ότι στο ματς στη χωρά σας. Όλα ξεκινούν από το πόσο καλά θα παίξει ο Σπανούλης και αυτή τη φορά προετοιμαζόμαστε για να τον περιορίσουμε καλύτερα. Ασφαλώς και υπάρχουν και άλλοι καλοί παίκτες, όπως ο Περπέρογλου, ο Ντάνστον και ο Λοτζέσκι, όμως επιμένω πως αν δεν αφήσουμε τον Σπανούλη να κάνει το παιχνίδι του, θα έχουμε κάνει μεγάλο βήμα».



-το αν υπάρχει πίεση από τον κόσμο:



«Εδώ και αρκετά χρόνια ο σύλλογος κάνει προσπάθεια για να παίξει σε ένα Final Four. Δεν τα κατάφερε, αλλά πιστεύω πως από φέτος μπήκαν πολύ γερές «βάσεις» με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στον πάγκο. Σε κάποιες περιπτώσεις όντως αισθάνομαι περισσότερη πίεση απ’ ότι στη Μάλαγα, όμως ο κόσμος έχει καταλάβει πως τώρα ουσιαστικά αρχίζει η πορεία της ανόδου μας. Αν καταφέρουμε να συνδυαστεί με μία μεγάλη επιτυχία από τη πρώτη χρονιά, τόσο το καλύτερο».



-το πως είναι ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς σαν προπονητής:



«Με ρωτά γιατί στην Ελλάδα λατρεύεται σαν Θεός έ; (γέλια) Μπορώ να πω ότι και εδώ το ίδιο αρχίζει να συμβαίνει. Είναι ευλογία να είσαι παίκτης του. Παρότι είναι απαιτητικός και αυστηρός, νιώθω ότι μας βοηθάει και προσωπικά μιλώντας, σίγουρα θα βελτιωθώ υπό τις οδηγίες του. Η προσωπικότητά του μας γεμίζει εμπιστοσύνη».



-την κλήρωση της Εθνικής Κροατίας με την Ελλάδα στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας:



«Είναι ένας καλός όμιλος για όλους μας, γιατί νομίζω πως εμείς, η Ελλάδα και η Αργεντινή είναι τα φαβορί. Έχουμε αρκετό δρόμο μέχρι το καλοκαίρι και θα πρέπει να δούμε πως θα είναι οι ομάδες και ποιοι παίκτες θα αγωνιστούν. Περιμένω πάντως πολύ βελτιωμένη την Εθνική σας, γιατί σίγουρα θα έχει πεισμώσει μετά την αποτυχία της Σλοβενίας».





http://olympiacos-blog.blogspot.com/2014/02/blog-post_9837.html
 
Top