Τον επόμενο στόχο της ομάδας της που είναι το πρωτάθλημα σκέφτεται η Κυπελλούχος με τον Ολυμπιακό, Τζίνα Λαμπρούση, η οποία παραχώρησε συνέντευξη στη «SportDay».



Η Τζίνα Λαμπρούση μίλησε λίγα 24ωρα μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό επί του Παναθηναϊκού και έδωσε το... σύνθημα για την πρώτη θέση και στο πρωτάθλημα. Η 22χρονη μπλοκέρ σχολίασε ότι ο Θρύλος έχει απόσταση από τις αντιπάλους του, αλλά και ότι αυτή και οι συμπαίκτριες της να είναι διπλά συγκεντρωμένες στα επόμενα παιχνίδια.



Αναλυτικά τα όσα δήλωσε



Η νίκη ήρθε πιο εύκολα απ' ό,τι περίμεναν οι περισσότεροι. Πού πιστεύεις ότι κρίθηκε ο τελικός και πού θέλεις να αφιερώσεις αυτόν τον τίτλο;

«Μπήκαμε πάρα πολύ συγκεντρωμένες μέσα στο παιχνίδι. Από την αρχή ήμασταν πολύ σοβαρές, αν και ξεκινήσαμε λίγο νωθρά. Στη συνέχεια, όμως, πήραμε το προβάδισμα για τη νίκη. Ο Παναθηναϊκός είναι κι αυτός μια πολύ καλή ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει και θα τον συναντήσουμε ξανά στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Αυτόν τον τίτλο τον αφιερώνω σε όλο τον Ολυμπιακό, σε όλη την ομάδα, σε όλο το staff, που μας έχει στηρίξει μέχρι τώρα».



Στο τρίτο σετ κι ενώ όλα έδειχναν ότι θα φτάνατε άνετα στο 3-0, ο Παναθηναϊκός έκανε την... αντεπίθεσή του. Φοβηθήκατε καθόλου εκείνη τη στιγμή;

«Η αλήθεια είναι ότι υπήρχαν κάποια διαστήματα που είχαμε μια "κοιλιά" στην απόδοσή μας. Αλλά στα κρίσιμα σημεία είχαμε την απαραίτητη συγκέντρωση και κερδίσαμε τους πόντους που έπρεπε. Ήταν προφανές, εξάλλου, ότι είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού».



Ποια ήταν η τελευταία κουβέντα που είπατε στα αποδυτήρια πριν βγείτε για τον αγώνα;

«Δεν χρειάστηκε να πούμε και πάρα πολλά. Μόνο ότι πάμε δυνατά να το πάρουμε με ψυχή και θέληση».



Εκτός από τον τίτλο φυσικά, τι άλλο κρατάτε από αυτό το φάιναλ φορ και όλη την πορεία σας;

«Τις καλές στιγμές, τις καλές φάσεις. Τις κακές τις πετάμε, αλλά κοιτάμε τα λάθη μας τα οποία και καλούμαστε να διορθώσουμε για να συνεχίσουμε στα πλέι οφ. Αυτό έχουμε τώρα πια στο μυαλό μας».



Πλέον έχετε αντιμετωπίσει τις ομάδες που θα βρείτε και στα πλέι οφ, όπως για παράδειγμα τον Παναθηναϊκό που τον βρήκατε απέναντι σε ένα νοκ άουτ παιχνίδι. Πόσο διαφορετικά περιμένεις τα επόμενα ματς με τον Παναθηναϊκό;

«Τα παιχνίδια του πρωταθλήματος είναι τελείως διαφορετικά με αυτό του Κυπέλλου. Ο αγώνας της Κυριακής ήταν ξεχωριστός, όποιος κέρδιζε θα έπαιρνε κιόλας το Κύπελλο, όπως κι έγινε. Τα πλέι οφ είναι άλλο κομμάτι. Κι εκεί, όμως, θα πρέπει να πάμε έχοντας κάνει προηγουμένως την κατάλληλη προετοιμασία για να κατακτήσουμε και αυτόν τον τίτλο».



Είναι διαφορετικό να παίζεις έστω κι έναν τελικό κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο;

«Ναι, γιατί είναι ο Παναθηναϊκός και είναι τελείως διαφορετικό απ' όταν παίζουμε με οποιαδήποτε άλλη ομάδα».



Προετοιμάζεσαι κι εσύ ψυχολογικά, διαφορετικά δηλαδή, για ένα τέτοιο παιχνίδι;

«Όχι ιδιαίτερα. Είναι η σωστή και κοινή προετοιμασία που κάνουμε σε όλα τα παιχνίδια».



Έχεις γούρια;

«Έχω αυτά που φοράω (κολιέ). Δεν είμαι, πάντως, τόσο πολύ προκατειλημμένη ή οτιδήποτε άλλο. Απλά εύχομαι κάθε φορά πριν αρχίσει ένας σημαντικός αγώνας να πάνε όλα καλά».



Τι έχει αλλάξει φέτος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια;

«Γενικότερα το επίπεδο στην Ελλάδα πέφτει. Φέτος, βέβαια, η πρώτη τετράδα-πεντάδα ήταν αρκετά καλή και υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός, όπως φάνηκε και από τα παιχνίδια που έδωσαν οι ομάδες αυτές μεταξύ τους. Από εκεί και πέρα, λόγω των χαμηλών μπάτζετ, της διαφοράς δυναμικότητας που υπάρχει αλλά και του ότι ανεβαίνουν μικρές παίκτριες και αγωνίζονται σε ομάδες της Α1, υπάρχει απόσταση με τον Ολυμπιακό. Όλα αυτά τα χρόνια είναι πρώτος και έχει στο ρόστερ του πολύ έμπειρες ξένες αθλήτριες».



Αποστολή εξετελέσθη για τον Ολυμπιακό στο Αγρίνιο. Τι ακολουθεί από εδώ και πέρα;

«Τελειώσαμε με τον πρώτο στόχο της χρονιάς, πάμε τώρα για τον επόμενο που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Να το πάρουμε ώστε να πανηγυρίσουμε και φέτος το νταμπλ, που είναι έτσι κι αλλιώς ο στόχος που έχουμε θέσει από την αρχή της χρονιάς».



Το γεγονός ότι είστε συνεχώς το φαβορί σε όλες τις διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχετε στην Ελλάδα, σας βαραίνει με περισσότερο άγχος;

«Πρέπει να υπάρχει άγχος, διότι από τη στιγμή που είσαι το φαβορί έχεις δικαιολογημένα και περισσότερο βάρος στις πλάτες σου. Πρέπει, όπως και να 'χει, να είμαστε διπλά συγκεντρωμένες και να αποδείξουμε και στην πράξη ότι είμαστε αυτό που μας χαρακτηρίζουν. Προσπαθούμε να μη μας καταβάλει το άγχος, αλλά να έχουμε συγκέντρωση».






http://olympiacos-blog.blogspot.com/
 
Top