Ο Ολυμπιακός έβγαλε την… υποχρέωση κόντρα στον Κόροιβο Αμαλιάδας και πλέον μπορεί να επικεντρωθεί στον ...«τελικό» με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.



Οι ερυθρόλευκοι ξεπέρασαν τα πολλά προβλήματά τους, με τους τραυματίες, περνώντας νικηφόρα από το κλειστό του Δήμου Ήλιδας για την 22η αγωνιστική της Basket League.



Τώρα, στο μυαλό τους βρίσκεται αποκλειστικά η δύσκολη αποστολή τους στο «USH CSKA», ματς στο οποίο θα κριθεί εάν θα πάνε με πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.



Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος περιμένει να διαπιστώσει την κατάσταση των τραυματιών, ώστε να μπορέσει στη συνέχεια να καταστρώσει τα πλάνα του για την εξουδετέρωση της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη.



Χθες (29/03), απέναντι στον Κόροιβο Αμαλιάδας, δεν αγωνίστηκαν οι γνωστοί τραυματίες Βασίλης Σπανούλης, Μπρεντ Πέτγουεϊ, Κώστας Σλούκας και Μιχάλης Τσαϊρέλης, οι οποίοι παρέμειναν στην πρωτεύουσα κι ακολούθησαν για ακόμα μία ημέρα τη θεραπεία τους. Ο Δημήτρης Κατσίβελης προέρχεται από έντονες στομαχικές διαταραχές, που τον οδήγησαν στο νοσοκομείο, αλλά πλέον αισθάνεται καλύτερα, ο Όλιβερ Λαφαγέτ ταλαιπωρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες από ίωση, ενώ ακόμα και ο νεαρός Βασίλης Μουράτος δεν βρισκόταν στην αποστολή καθώς είχε υποχρεώσεις με την εφηβική ομάδα.



Ο Έλληνας τεχνικός... ξέμεινε από παίκτες ακόμα και για προπόνηση, από το ιατρικό επιτελείο των ερυθρόλευκων όμως εκφράζεται η αισιοδοξία πως σιγά σιγά, μέσα στην εβδομάδα, θα αρχίσουν να επιστρέφουν.



Ο κρίσιμος αγώνας με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στο πλαίσιο της 13ης και προτελευταίας αγωνιστικής του Top 16 της Ευρωλίγκας, έχει οριστεί για την Παρασκευή (03/04, 20.00). Σε περίπτωση «διπλού» ο Ολυμπιακός θα εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά, με το δεδομένο πως θα κερδίσει την τελευταία αγωνιστική τη Νίζνι Νόβγκοροντ στο ΣΕΦ. Σε αντίθετη περίπτωση ο Ολυμπιακός θα τερματίσει τρίτος, με μοναδικό δεδομένο πως θα αποφύγει τον Παναθηναϊκό στην επόμενη φάση, αλλά θα έχει το μειονέκτημα έδρας.



Θυμίζουμε πως στο ματς του πρώτου γύρου είχε κερδίσει στο ΣΕΦ με 84-76.



Για τη νίκη, βέβαια, «καίγονται» και οι Ρώσοι που μπορούν να τερματίσουν από πρώτοι έως τρίτοι στο ΣΤ’ Όμιλο.






http://olympiacos-blog.blogspot.com/2015/03/blog-post_6752.html
 
Top