Με απόλυτη επιτυχία και κάθε επισημότητα ολοκληρώθηκε την Παρασκευή (11/11) στο «Γ. Καραϊσκάκης» το 1ο Forum Δήμων Ελλάδας και Κίνας.

Όσα συνέβησαν στο 1ο Forum Δήμων Ελλάδας και Κίνας στο «Γ. Καραϊσκάκης» παρουσίασε αναλυτικά η ΠΑΕ Ολυμπιακός, μέσω σημερινού δελτίου τύπου της.

Αναλυτικά όσα ανέφερε το δελτίο τύπου του Ολυμπιακού:

Με απόλυτη επιτυχία και κάθε επισημότητα ολοκληρώθηκε το 1ο Forum Δήμων της Ελλάδας και της Κίνας. Το «Γ. Καραϊσκάκης» έγινε το βράδυ της Παρασκευής (11/11), για μία ακόμη φορά, meeting point σημαντικών γεγονότων. Συνήθως καθαρά ποδοσφαιρικών, αφού αποτελεί την έδρα του Θρύλου της χώρας μας, αλλά και άλλων σαν την τελετή λήξης του εν λόγω πολύ σημαντικού Forum, το οποίο ήταν μια χορηγία του Ολυμπιακού και της Capital Maritime. Συνολικά 350 επισκέπτες από την Κίνα είχαν την ευκαιρία υπογραμμίσουν, μαζί με τους Έλληνες που βρέθηκαν εκεί, την κοινή επιθυμία για την έναρξη νέων και πολλά υποσχόμενων, για τον Πειραιά και την Ελλάδα γενικότερα, συνεργασιών. Εξάλλου, στο συνέδριο που προηγήθηκε στο Ζάππειο, οι δύο πλευρές υπέγραψαν και σύμφωνο φιλίας.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού (σ.σ.: που μίλησε και με τις ιδιότητες του Προέδρου της Capital Maritime αλλά και ως 1ος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά), κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, καλωσόρισε τους επισκέπτες από μια τόσο μακρινή αλλά υπέροχη χώρα όπως η Κίνα και εξέφρασε την αισιοδοξία και σιγουριά του πως το Forum αυτό θα «γεννήσει» υπέροχα πράγματα στο προσεχές μέλλον και για τις δύο πλευρές. Παρών ήταν και ο Πρέσβης της Κίνας, Zou Xiaoli, ο Αντιπρόεδρος του κινέζικου οργανισμού για την ανάπτυξη φιλίας με ξένες χώρες, Song Jingwu, αλλά και ο Jacky Hu, Πρόδρος του ΔΣ της KaiXinRongGroup, Co Ltd.

Το δικό του χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Μαραθώνα, κ. Ηλία Ψινάκης, που ήταν εκείνος που άνοιξε το Forum (στο Ζάππειο). Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Ψινάκης είναι ο εμπνευστής της αναβίωσης της αρχαίας Αμφικτυονίας και πλέον αποτελεί και πρόεδρο της Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων. Δεν θα μπορούσε φυσικά να λείψει και ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης.

Αναλυτικά η ομιλία του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη:

«Σας καλωσορίζω στο σπίτι μας. Στην Ελλάδα. Στον Πειραιά. Στο λιμάνι της καρδιάς μας. Στο Στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Στο σπίτι της οικογένειας του Ολυμπιακού. Σε ένα χώρο που φιλοξένησε τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 ως ποδηλατοδρόμιο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 στο ποδόσφαιρο. Φυσικά, τα τελευταία χρόνια το ανακατασκευάσαμε για να δημιουργήσουμε ένα υπερσύγχρονο στάδιο ποδοσφαίρου!!!

Κίνα και Ελλάδα! Τα έθνη που ανέβασαν την επιστήμη, τη φιλοσοφία και την τέχνη σε πρωτόγνωρα επίπεδα ήδη αρκετές χιλιάδες χρόνια πριν! Τα δύο έθνη που έχουν εξαπλώσει τα φώτα του πολιτισμού και της κουλτούρας στον κόσμο. Δύο λαοί, που για χιλιάδες χρόνια ξεχωρίζουν σαν έμποροι και θαλασσοπόροι, από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας.

Πολλοί από εσάς έχετε κάνει ένα μεγάλο ταξίδι για να βρίσκεστε μαζί μας σήμερα. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για μάς που σας φιλοξενούμε σήμερα εδώ. Σπουδαία πράγματα συμβαίνουν όταν συγκεντρώνονται μαζί σπουδαία μυαλά. Και είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε το κλείσιμο των εργασιών του 1ου Φόρουμ Ελληνικών και Κινεζικών Δήμων.

Μαζί μπορούμε να γράψουμε ιστορία. Γιατί κουβαλάμε τις ελπίδες και τις προσδοκίες των Ελλήνων και των Κινέζων. Την ιστορία και τον πολιτισμό των εθνών μας. Τις παραδόσεις των λαών μας. Τις ομορφιές των χωρών μας. Τις προοπτικές των οικονομιών μας. Το πνεύμα των ανθρώπων μας.

Ο κόσμος αλλάζει γρήγορα. Την τελευταία δεκαετία γίναμε μάρτυρες αλλαγών που δεν είχαμε φανταστεί. Η Κίνα πρωτοπορεί σε αυτές τις αλλαγές. Η Ελλάδα αλλάζει επίσης. Προς το θετικό, με δημιουργικό και παραγωγικό τρόπο.

Η Ελλάδα και η Κίνα έχουν επιζήσει μέσα στους αιώνες. Όχι μόνο από οικονομικές ή πολιτικές κρίσεις, αλλά και από πτώσεις πολιτισμών. Από σκληρές και μακρές περιόδους ξένης κατοχής, που δεν κατάφεραν να καταστρέψουν τον πολιτισμό τους ή να δαμάσουν το πνεύμα τους. Οι Έλληνες και οι Κινέζοι συμπορευόμαστε. Μοιραζόμαστε αιώνιες αξίες που παραμένουν πάντα ισχυρές.

Στη ναυτιλία έχουμε πολύ στενούς δεσμούς με την Κίνα, εδω και πολλά χρόνια. Η εταιρία μου Capital Maritime, μια από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρίες σε όλο τον κοσμό, μεταφέρουμε, όλα αυτά τα χρόνια, φορτία, πετρελαίου, ξηρού φορτίου και containers, από και προς την Κίνα.

Επίσης εχουμε μακρόχρονη συνεργασία με κινεζικά ναυπηγεία, τα τελευταια 25 χρόνια, τόσο για επισκευές όσο και για ναυπηγήσεις νέων πλοίων. Λειτουργούμε σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά έχω επιλέξει να ζω στον Πειραιά. Να εργάζομαι στον Πειραιά. Να επενδύω στην Ελλάδα. Μάλιστα, το 2014 κερδίσαμε με τον Γιάννη Μώραλη τις δημοτικές εκλογές στο Δήμο Πειραιά, και σήμερα διατελώ πρώτος τη τάξει Δημοτικός Σύμβουλος.

Ο Πειραιάς είναι παγκοσμίως γνωστός για το λιμάνι του. Το αρχαίο λιμάνι της Αθήνας. Ένα από τα πιο ιστορικά μέρη της ανθρώπινης ιστορίας. Δίπλα, στο μέρος όπου οι Έλληνες, υπό την ηγεσία του Θεμιστοκλή κέρδισαν τους Πέρσες του Ξέρξη στην ιστορική ναυμαχία της Σαλαμίνας. Το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου. Που συνδέει ανθρώπους από και προς όλο τον κόσμο. Ένα εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο για αιώνες.

Ο Πειραιάς είναι μία πύλη εξόδου προς τα πανέμορφα Ελληνικά νησιά από όπου διέρχονται περισσότερα από 10 εκατομμύρια τουρίστες. Κέντρο της ελληνικής ναυτιλίας, της ισχυρότερης ναυτιλιακής κοινότητας στον κόσμο. Ο Πειραιάς είναι ένα ιδιαίτερος, μοναδικός τόπος. Πάντα ΝΙΚΗΤΗΣ στη ζωή, στη δουλειά, στον αθλητισμό.

Ένα μοναδικό μέρος που σε κάνει:

Να αγαπάς. Να δημιουργείς. Να ονειρεύεσαι. Να παλεύεις. Να επιβιώνεις.

Και στο τέλος, πάντα ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ

Και φαίνεται ότι εσείς στην Κίνα μοιράζεστε την ίδια πεποίθηση.

Έχετε επιλέξει το λιμάνι του Πειραιά ως Την Πύλη για τα προϊόντα σας στις ευρωπαϊκές αγορές.

Είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε μαζί σας, να επενδύσουμε, με στόχο να μετατρέψουμε τον Πειραιά στο πιο σύγχρονο ναυτιλιακό κέντρο της Ευρώπης.

Ο Πειραιάς είναι επίσης η γενέτειρα του Ολυμπιακού. Ο Πειραιάς είναι το σπίτι του Ολυμπιακού. Ιδρύθηκε το 1925. Είναι ο πιο επιτυχημένος ελληνικός αθλητικός σύλλογος. Και ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά club στον κόσμο.

Και εκπροσωπεί σε παγκόσμιο επίπεδο τις αξίες του Ολυμπισμού. Ο Ολυμπιακός δεν είναι απλώς ένας αθλητικός σύλλογος, είναι κάτι περισσότερο από το παιχνίδι, κάτι περισσότερο από τον ενθουσιασμό, κάτι περισσότερο από τη νίκη.

Πηγή: sport-fm.gr

http://www.pireasnews.gr/
 
Top