Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, από τα πιο εμβληματικά μέγαρα στη Βρετανία και επίσημη κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ, θα υποβληθούν σε επισκευαστικές εργασίες που θα διαρκέσουν 10 χρόνια...




και θα κοστίσουν 369 εκατομμύρια στερλίνες, δηλαδή 431 εκατομμύρια ευρώ!

Οι εργασίες που θα χρηματοδοτηθούν από τους φορολογουμένους μέσω της ετήσιας χορηγίας στη βασιλική οικογένεια και μιας προσωρινής αύξησης της χορηγίας αυτής, θα επικεντρωθούν στην αντικατάσταση των ηλεκτρικών καλωδιώσεων, των υδροσωλήνων και του συστήματος θέρμανσης που είχαν τοποθετηθεί μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, εξήγησαν το μεσημέρι της Παρασκευής τα Ανάκτορα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Οι επείγουσες αυτές εργασίες έχουν κοστολογηθεί και θα διασφαλίσουν τη συνέχιση της παράδοσης αιώνων των Ανακτόρων ως κατοικίας της βασίλισσάς μας», αναφέρει ο Ντέιβιντ Γκοκ, δεύτερος στην ιεραρχία του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών.

Ο Τόνι Τζονστόουν - Μπερτ, ο προσωπάρχης του Βασιλικού Οίκου, υπογράμμισε ότι οι εργασίες είναι απαραίτητες γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ηλεκτροπληξίας ή πυρκαγιάς. Ηλιακά πάνελ θα τοποθετηθούν επίσης στη στέγη των Ανακτόρων με τις εργασίες αυτές, τις οποίες ενέκρινε η κυβέρνηση.

Αν εγκριθούν και από το κοινοβούλιο, οι εργασίες θα αρχίσουν τον Απρίλιο του 2017. Θα κλιμακωθούν χρονιά με τρόπο ώστε η βασίλισσα Ελισάβετ και ο σύζυγός της πρίγκιπας Φίλιππος να συνεχίσουν τη διαμονή τους κανονικά. Θα πρέπει ωστόσο να αλλάξουν διαμέρισμα για κάποιο χρονικό διάστημα, ενώ ένα μέρος των 37 εργαζομένων που κατοικούν στα Ανάκτορα θα πρέπει να τα εγκαταλείψουν.

Τα Ανάκτορα που χτίστηκαν τον 17ο αιώνα και χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά ως βασιλική κατοικία από τη βασίλισσα Βικτωρία, την προ-προ-γιαγιά της Ελισάβετ Β'. Τα Ανάκτορα θα συνεχίσουν να κατοικούνται και να λειτουργούν πλήρως όσο χρόνο θα πραγματοποιούνται οι εργασίες. Θα παραμείνουν μάλιστα ανοικτά για τους τουρίστες, ενώ κανονικά θα πραγματοποιείται η Αλλαγή Φρουράς.

Το Μπάκιγχαμ προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, με την ιστορική Αλλαγή Φρουράς και τις θερινές εκδηλώσεις να αποτελούν σημαντικούς πόλους έλξης.

 
Top