Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, επισκέφθηκε την Smart City Expo - World Congress, μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις αναφορικά με την εφαρμογή ψηφιακών τεχνολογιών στη λειτουργία των πόλεων, η οποία διεξήχθη από τις 15 έως τις 17 Νοεμβρίου στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.  

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Μώραλης είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στα εκθεσιακά περίπτερα Ευρωπαϊκών πόλεων και κρατών και να ενημερωθεί διεξοδικά για τα βήματα που έχουν κάνει στον τομέα της ψηφιακής στρατηγικής και ειδικότερα στην υλοποίηση καινοτόμων λύσεων,  μέσω smart city εφαρμογών σε ζητήματα αστικής διαχείρισης, καθώς και για τις σύγχρονες τάσεις στην ανάπτυξη των σχετικών υποδομών. 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στην εν λόγω έκθεση, ο Δήμαρχος Πειραιά είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει συνάντηση με τον David Tang, Πρόεδρο της HUAWEI
στον τομέα της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και των Σκανδιναβικών χωρών. 

Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο του κινέζικου κολοσσού στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας,  ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ενημερώθηκε για τα προϊόντα της εταιρείας και συζήτησε την προοπτική συνεργασίας στο επίπεδο της στρατηγικής για την ανάπτυξη Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας και εφαρμογών "έξυπνης" πόλης, στο πλαίσιο των μελλοντικών επενδύσεων της κινεζικής εταιρείας.   
 
Top