Η Γαλατάσαραϊ πέτυχε την πρώτη της νίκη στην Ευρωλίγκα κόντρα στον Ολυμπιακό και ο κορυφαίος δημιουργός του αγώνα, Σινάν Γκιουλέρ, μίλησε στο "sportfm.gr".

Αναλυτικά...

Το φετινό καλοκαίρι, ο Σινάν Γκιουλέρ με δική του πρωτοβουλία συμμετείχε στο τουρνουά «3 on 3» του Γιώργου Πρίντεζη, ο οποίος με χαρά τον φιλοξένησε στη Σύρο, όταν ο Τούργκος γκαρντ του εκμυστηρεύτηκε πόσο του άρεσε η ιδέα. Και κυρίως, πόσο θέλει να κάνει κάτι ανάλογο και στην πατρίδα του με στόχο να βοηθήσει την ανάπτυξη του μπάσκετ, αλλά και την ελληνοτουρκική φιλία. Λίγους μήνες μετά, έμελε να βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην πρώτη νίκη της Γαλατάσαραϊ στη νέα Ευρωλίγκα απέναντι στον Ολυμπιακό και να… πληγώσει τον φίλο του, στην 200η συμμετοχή του στη διοργάνωση.

Ο 33χρονος εδώ και λίγες ημέρες γκαρντ, είχε 12 ασίστ (έσπασε το ρεκόρ του στη σχετική κατηγορία), οργάνωσε άρτια το παιχνίδι της «Τσιμπ Μπομ», πέτυχε 7 πόντους, πήρε 4 ριμπάουντ, έκανε ισάριθμα κλεψίματα και μόλις 3 λάθη σε 33 λεπτά συμμετοχής. Λίγα λεπτά μετά το παιχνίδι, μίλησε για τη πρώτη νίκη της κατόχου του Eurocup στη διοργάνωση και όχι μόνο.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Σινάν Γκιουλέρ:

-Ήρθε επιτέλους η ώρα να χαμογελάσετε και μάλιστα με δικό σου ρεκόρ καριέρας στις ασίστ…

«Το σημαντικότερο απ’ όλα για να έρθει αυτή η νίκη ήταν πως μείναμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας και δεν απογοητευτήκαμε όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ 20-6. Είπαμε στο τάιμ άουτ πως δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, έχουμε την υποστήριξη του κόσμου μας και πρέπει να προσπαθήσουμε. Βρήκαμε τη λύση, μας χρησίμευσαν τα φιλικά που είχαμε δώσει με τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι αφου ξέραμε καλά το παιχνίδι του και τα καταφέραμε. Νομίζω πως η άμυνα μας έδωσε μεγάλη ώθηση να βάλουμε κάποια μεγάλα σουτ στην επίθεση. Από την πλευρά μου, έδωσα τα πάντα στο παρκέ για να οργανώσω καλά το παιχνίδι, να δώσω κατευθύνσεις στους συμπαίκτες μου και να τους μοιράσω ασίστ».

-Τι άλλο κρατάς από αυτό το παιχνίδι εκτός από τη νίκη;

«Είμαι πολύ χαρούμενος που συμπαίκτες μου όπως ο Τζον (Ντίμπλερ) έδειξαν σπουδαίο χαρακτήρα και μας βοήθησε να παίξουμε πολύ καλο μπάσκετ. Στο τέλος παραλίγο να χάσουμε όσα με κόπο χτίσαμε σε όλο το παιχνίδι, αλλά τέλος καλό όλα καλά. Ουσιαστικά γυρίσαμε σελίδα και αρχίζει μία νέα προσπάθεια για εμάς στην Ευρωλίγκα».

-Οι πέντε ήττες πριν από αυτό το παιχνίδι που οφείλονταν; Είστε ομάδα με πολλούς ταλαντούχους παίκτες. Σας έλειπε μία τέτοια νίκη για να πάρετε ώθηση ή ακόμα δεν έχετε αποκτήσει την απαιτούμενη “χημεία”.;

«Το μεγαλύτερό μας πρόβλημα ήταν η αδυναμία στην άμυνα και το ότι δε προσπαθούσαμε σε αυτή. Απέναντι στον Ολυμπιακό δεχθήκαμε δέκα λιγότερους ποντους από το μέσο όρο μας μέχρι στιγμής και αυτό είναι μία σημαντική πρόοδος. Έχουμε ταλέντο και αρκετούς παίκτες που μπορούν να βάλουν τη μπάλα στο καλάθι αλλά αυτό δεν αρκεί. Για κάποιο λόγο δεν παίζαμε καθόλου ομαδική άμυνα. Για παράδειγμα η άμυνά μας κόντρα στον Σπανούλη ήταν εξαιρετική, παίζοντας δύο εναντίον δύο στο πικ εν ρολ του. Στην αρχή της σεζόν βέβαια όπως είπες δεν είχαμε βρει ακόμα τα πατήματά μας. Ο κόουτς τώρα καταλήγει στις ενδεδειγμένες πεντάδες επιθετικά και αμυντικά, μοιράζει σωστά τους ρόλους και την ενέργεια. Όπως σου είπα και πριν, η Ευρωλίγκα τώρα αρχίζει για εμάς».

-Με το προηγούμενο σύστημα διεξαγωγής, με το 0-5 θα ήσασταν ήδη με το ένα πόδι εκτός Top 16. Είναι ένα από τα πλεονεκτήματα της νέας μορφής της διοργάνωσης ότι δε τελειώνει τίποτα τόσο νωρίς, σε σχέση με το παρελθόν;

«Ασφαλώς και ευνοεί τις ομάδες που έχουν κακές στιγμές στην αρχή γιατί είναι τριάντα παιχνίδια, αλλά θα σου πω το εξής. Στα πέντε προηγούμενα ματς, αντιμετωπίσαμε ομάδες επιπέδου Final Four. Και ο Ολυμπιακός επίσης είναι τέτοια ομάδα. Παλέψαμε σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια, δε χάσαμε με μεγάλες διαφορές και αυτό μας έδωσε δύναμη να συνεχίσουμε. Όπως τίποτα δεν είχε χαθεί πριν τη νίκη αυτή, έτσι δε πήραμε και κανένα… πρωτάθλημα που καναμε την πρώτη. Βρίσκουμε ρυθμό και συνεχίζουμε να “χτίζουμε” πάνω σε αυτόν για τα υπόλοιπα 24 παιχνίδια».

-Τον Ολυμπιακό τον περίμενες έτσι απόψε; Ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό, ή φάνηκε έτσι επειδή εσείς τον εγκλωβίσατε;

«Η αλήθεια είναι πως περίμενα καλύτερο τον Ολυμπιακό. Τον περίμενα όπως έπαιξε στα επτά πρώτα λεπτά που πήρε και το +14, αλλά δεν είχε διάρκεια. Κάναμε όμως πολύ καλή δουλειά πάνω στο μαρκάρισμα του Σπανούλη. Τον κουράσαμε αρκετά και του κόψαμε τον ρυθμό. Είναι μεγάλος παίκτης και κατάφερε παρόλα αυτά να βάλει αρκετά καλάθια και να μοιράσει ασίστ, αλλά επιμένω πως κάναμε γενικά καλή δουλειά απέναντί του. Δεν τον κάναμε να νιώσει και τόσο άνετα. Έκαναν βέβαια πολύ μεγάλο παιχνίδι ο Πρίντεζης και ο Μάντζαρης, αλλά όλοι ξέρουμε πόσο μεγαλύτερη είναι η επιρροή του Σπανούλη στο παιχνίδι του Ολυμπιακού».

-Γνωρίζεις ότι… χάλασες τη γιορτή στο 200ο παιχνίδι του φίλου σου, Γιώργου Πρίντεζη;

«Δεν ήξερα ότι συμπληρώνει τόσες πολλές συμμετοχές στην Ευρωλίγκα, αλλά να σου πω την αλήθεια ξέρει πως τον συμπαθώ, αλλά όταν τον έκοψε ο Άλεξ (Τάιους) στο τρίποντο που επιχείρησε στο τέλος, ένιωσα μεγάλη ανακούφιση. Είχα την ευκαιρία νωρίτερα να τελειώσω το παιχνίδι όταν έκλεψα τη μπάλα από τον Λοτζέσκι, αλλά δε κατάφερα να φτάσω μέχρι το λέι απ λόγω κούρασης και αν χάναμε με τρίποντο στο τέλος, δεν θα το… άντεχα».

-Θα τον επισκεφτείς και το επόμενο καλοκαίρι στην Ελλάδα για το τουρνουά;

«Δεν το ξέρω ακόμα σίγουρα, αλλά το θέλω πολύ. Μιλάμε συνεχώς για να φτιάξουμε τις προοπτικές να γίνει και εδώ στην Τουρκία κάτι ανάλογο. Ήταν πολύ όμορφο που ήρθα φέτος στην Ελλάδα και συνδύασα μπάσκετ και διακοπές».

http://olympiacos-blog.blogspot.com/2016/11/blog-post_910.html
 
Top