Νέα ένταση σημειώθηκε στο Πέραμα, το απόγευμα της Τετάρτης, αυτή τη φορά στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στον απόηχο των όσων συνέβησαν μία ημέρα νωρίτερα στο δημοτικό σχολείο, στο οποίο εισέβαλε η Χρυσή Αυγή.

Γονείς μαθητών, που έδωσαν το παρών στη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο είχαν έντονο διαπληκτισμό και κάποια στιγμή πιάστηκαν στα χέρια. Κάποιοι από αυτούς είχαν ενστάσεις για τη φοίτηση προσφυγόπουλων στο δημοτικό σχολείου του Νέου Ικονίου, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους κυρίως γιατί δεν είχαν ειδοποιηθεί για αυτό. Μετά από την αντιπαράθεση μεταξύ γονιών των μαθητών, η συνεδρίαση σταμάτησε για λίγη ώρα.

Το δημοτικό συμβούλιο συνεδρίαζε μετά από τις απίστευτες εικόνες που εκτυλίχθηκαν στο εν λόγω δημοτικό σχολείο την Τρίτη, με την εισβολή Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον Γιάννη Λαγό. Την Τετάρτη, το υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα νέο βίντεο με τα όσα συνέβησαν στο σχολείο. Στα πλάνα, οι Χρυσαυγίτες προσπαθούν να εισβάλουν στο δημοτικό, σπρώχνοντας όσους προσπαθούν να τους εμποδίσουν, με κάποιους γονείς μαθητών να φωνάζουν «Εξω».

Η δημοτική αρχή Περάματος αποφάσισε να εντάξει στην δεύτερη Τακτική Συνεδρίαση το θέμα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων όπου θα φοιτήσουν τις απογευματινές ώρες στο συγκεκριμένο σχολείο έπειτα από την λήξη του ωραρίου των μαθητών που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολειο.

Η ένταση δημιουργήθηκε επειδή από τη μία γονείς μαθητών αντιδρούν στην απόφαση δημάρχου επειδή πάρθηκε όπως αναφέρουν χωρίς να έχουν ενημερωθεί για την φοίτηση των προσφυγόπουλων αλλά και γιατί ανησυχούν για την τήρηση των κανόνων υγιεινής. Τόσο οι γονείς όσο και η αντιπολίτευση του δήμου μιλάνε για ήδη τετελεσμένη απόφαση.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος, Γιάννης Λαγουδάκης επέρριψε τις ευθύνες για τα επεισόδια της Τρίτης στα στελέχη της Χρυσής Αυγής ζητώντας συμπαράσταση στους πρόσφυγες που διαβιούν στον καταυλισμό του Σχιστού αλλά και στα μικρά παιδιά που επιθυμούν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους.



Ομόφωνο ψήφισμα εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο Κορυδαλλού

Το δημοτικό συμβούλιο Κορυδαλλού εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα, με το οποίο καταδικάζεται η επίθεση της Χρυσής Αυγής στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Περάματος.

Στο ψήφισμα γίνεται αναφορά στην «υπόδικη «Χρυσή Αυγή»» που «είναι μια εγκληματική, φασιστική οργάνωση, πρέπει να απομονωθεί, να τιμωρηθεί, το συντομότερο δυνατό για τα εγκλήματά της, για να σταματήσει οριστικά να δηλητηριάζει συστηματικά, την κοινωνία και ειδικά τη νεολαία μας με τις φασιστικές ναζιστικές ιδέες και πρακτικές».

Στο ψήφισμα καλούνται εκπαιδευτικοί, γονείς και όλοι οι δημότες «να αγκαλιάσουν τα κατατρεγμένα εξαιτίας του ιμπεριαλιστικού πολέμου, προσφυγόπουλα. Να απομονώσουν τις ρατσιστικές ξενοφοβικές κραυγές».

Και συνεχίζεται στην ανακοίνωση: «Για την ανεργία, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, δεν ευθύνονται οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Ο πραγματικός αντίπαλος είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης που μπροστά στο κέρδος ισοπεδώνει τα πάντα, γεννά τη φτώχεια, ανεργία, πολέμους και μαζικούς ξεριζωμούς.Στα σχολεία μας και στα σπίτια μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία. Θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο».


Ενταση και στο Κερατσίνι

Επεισόδια σημειώθηκαν την Τετάρτη έξω από ένα ακόμη σχολείο, με γονείς μαθητών να αντιδρούν στη φοίτηση προσφυγόπουλων.

Αυτή τη φορά, η ένταση επικράτησε έξω από το 5ο Δημοτικό σχολείο Κερατσινίου. Εκεί βρέθηκε μία ομάδα αντιφασιστικών οργανώσεων, που διαδήλωσαν υπέρ της ένταξης των παιδιών προσφύγων στα σχολεία, αλλά και αστυνομική δύναμη.


Ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής

Το βράδυ της Τετάρτης το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής πήρε θέση επίσημα για τα επεισόδια στο σχολείο.

Ανακοίνωση Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για το περιστατικό στο 1ο Δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα:

«Με αφορμή το χθεσινό περιστατικό στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου από το γραφείο του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής σημειώνονται τα εξής:

Οι θρασύδειλοι τραμπουκισμοί δεν θα περάσουν, όπως δεν πέρασαν κι όσες φορές επιχειρήθηκαν στο παρελθόν, να θεωρείται δεδομένο ότι τα παιδιά των προσφύγων θα πάνε σχολείο. Επιβάλλεται σε κάθε ανάλογη ενέργεια να παρεμβαίνει ο Εισαγγελέας,

Καθιστούμε σαφές, με τον πιο απόλυτο τρόπο, ότι όλα τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο ελεγμένα υγειονομικά. Κανείς δεν δικαιούται να ισχυρίζεται ότι είχε έλλειψη ενημέρωσης κι αυτό να το χρησιμοποιεί ως πρόσχημα για ρατσιστικές συμπεριφορές.

Χαιρετίζουμε την συμπεριφορά εκπαιδευτικών, γονέων και παιδιών που εν τέλει υποδέxονται τα παιδιά των προσφύγων στα σχολεία με Ευθύνη, Αλληλεγγύη και Αγάπη».

Πηγή: iefimerida.gr
http://www.pireasnews.gr/
 
Top