Οι γονείς του Δημοτικού στο Ικόνιο εκφράζουν έντονη δυσπιστία για όσα τους έχουν πει, ενώ προαναγγέλλουν ότι δεν θα υποχωρήσουν. 

«Δεν μας έχουν δώσει καμία διασφάλιση και δεν τους έχουμε καμία εμπιστοσύνη. Μας λένε ότι υπάρχουν χαρτιά για τα εμβόλια των παιδιών, αλλά δεν μπορούν να μας τα δώσουν, γιατί υπάρχει το ιατρικό απόρρητο. 

Και γιατί να τους πιστέψω;» λένε εκπρόσωποι των γονέων. «Καιρό τώρα ακούγαμε ότι μπορεί να συμβεί, αλλά περιμέναμε να το συζητήσουμε. Κανένας δεν μας ενημέρωσε για τίποτα», συμπληρώνουν. 

Οι ίδιοι διαμαρτύρονται για την παραμέληση του σχολείου τα προηγούμενα χρόνια. «Τον Δεκέμβρη δεν είχαμε χρήματα για πετρέλαιο. Τώρα ξαφνικά βρήκαν επιχορήγηση για τα πάντα. Μας κοροϊδεύουν; Και γιατί δεν τα πήγαν σε σχολεία πλούσιων περιοχών, στα βόρεια προάστια;», σημειώνουν.

Ορισμένοι γονείς εκφράζουν διαφορετικά τις αγωνίες τους. «Προσωπικά, δεν έχω πρόβλημα με τα παιδιά των προσφύγων. Φοβάμαι όμως για τις συνθήκες υγιεινής και το ζήτημα της υγείας και των εμβολίων. Αν αυτά εξασφαλιστούν, δεν έχω κανένα θέμα για να έρθουν στο σχολείο μας», λέει η Φιλιώ.
Και κάποιοι άλλοι ζητούν και αποδεικτικά. «Να μας δείξουν τα χαρτιά που λένε ότι έχουν κάνει εμβόλια. Το έχουμε ζητήσει από τη διευθύντρια και μας λέει ότι πρόκειται για ιατρικό απόρρητο», λένε.
«Αντί να μας εξηγήσουν τι συμβαίνει για να σταματήσουμε να ανησυχούμε, μας υποτιμούν», υποστηρίζουν, εκτιμώντας ότι η κατάσταση θα ήταν διαφορετική αν υπήρχαν καλύτεροι χειρισμοί. «Μας λένε ψέματα. Πώς δεν θα συναντούν τα παιδιά μας όταν για δύο ώρες το σχολείο των προσφύγων συμπίπτει με το ολοήμερο;» καταλήγουν.

«Θύελλα» και στο δημοτικό συμβούλιο

Ομόφωνη απόφαση να στηρίξουν τα προσφυγόπουλα έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Περάματος. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, που έγινε σε φορτισμένη ατμόσφαιρα, επικράτησε ένταση, ενώ κάποια στιγμή σημειώθηκε μικροεπεισόδιο μεταξύ γονέων και ενός παρισταμένου.
Από την πλευρά τους οι γονείς προαναγγέλλουν εκλογή νέου ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τις επόμενες ημέρες. «Δεν έχουμε αποφασίσει τι θα κάνουμε, αν θα προχωρήσουμε σε αποχή, κατάληψη», δήλωσε στο «Εθνος» ένας γονέας.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης οι αρμόδιοι φορείς επιχείρησαν να διαβεβαιώσουν τους γονείς ότι όλα τα παιδιά πρόσφυγες έχουν εφοδιαστεί με βιβλιάρια υγείας. «Είμαστε καλυμμένοι υγειονομικά όσον αφορά τους πρόσφυγες», τόνισε η συντονίστρια της Υγειονομικής Μονάδας Σχιστού, ταξίαρχος Σταυρούλα Παπαδάκη. 

Η ίδια διευκρίνισε ότι τα προσφυγόπουλα εμβολιάστηκαν από την αρχή.
http://www.pireasnews.gr/
 
Top