Ο Ανσαριφάρντ συνδύασε το ντεμπούτο του με γκολ και γλίτωσε τον Ολυμπιακό από την ήττα στην έδρα του Αρη για τη φάση των “16” του Κυπέλλου Ελλάδος. Με το 1-1 οι “ερυθρόλευκοι” απέκτησαν προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Οι “κίτρινοι” απέκτησαν το προβάδισμα μόλις στο 13' με τον Μιλούνοβιτς, αλλά στο 81' ο Ιρανός στην πρώτη του ουσιαστική τελική κατάφερε να σκοράρει και να δώσει στην ομάδα του του πάνω χέρι. 

Ο Αρης στα τελευταία 20 λεπτά αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Ρόβα και θα μπορούσε αυτό να είχε στοιχίσει στο σύνολο του Αναστόπουλου, όμως ο ο Διούδης στις καθυστερήσεις είπε “όχι” στον Μιλιβόγιεβιτς. 

Οι “ερυθρόλευκοι”, οι οποίοι αγωνίστηκαν με αναπληρωματικούς, έχασαν πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουν και άλλες φορές με μεγαλύτερη όλων το δοκάρι του Καρντόσο στο 38'.

Τα αρχικά πλάνα

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Άρη ο Νίκος Αναστόπουλος. Τερματοφύλακας ο Διούδης, δεξί μπακ ο Τζανακάκης, αριστερό ο Τσουμάνης, σέντερ μπακ οι Σόουζα και Ιντζίδης. Αμυντικά χαφ οι Ρόβας και Νέτο, στα άκρα Ντούνης και Μιλούνοβιτς, ο Ανάκογλου πίσω από τον Καπνίδη.

Με 4-4-2 ο Ολυμπιακός στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Τερματοφύλακας ο Καπίνο, δεξί μπακ ο Φιγκέιρας, αριστερό μπακ ο Σισοκό, σέντερ μπακ Ρέτσος και Νικολάου. Αμυντικά χαφ Καμπιάσο και Μπουχαλάκης, στα άκρα Ελιουνούσι και Μανθάτης, στην επίθεση Ανσαριφάρντ και Καρντόσο.

Τον αιφνιδίασε 

Αν και ο Ολυμπιακός πίεζε από τα πρώτα λεπτά, ο Αρης ήταν αυτός που κατάφερε να φτάσει στο γκολ (13'). Ο Ντούνης έφυγε στην αντεπίθεση από τα δεξιά, γύρισε προς το πέναλτι και ο επερχόμενος Μιλούνοβιτς με σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Καπίνο. 

Η συνέχεια άνηκε στους “ερυθρόλεουκους”, οι οποίοι έλεγχαν τη μεσαία γραμμή και προσπαθούσαν να βρουν τους διαδρόμους προς την περιοχή του Διούδη.  Οι φιλοξενούμενοι αύξησαν την πίεση τους και έχασαν  μεγάλες ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν στο πρώτο μέρος. 

Την αρχή την έκανε ο Σισοκό στο 17', με τον Διούδη να διώχνει με τα πόδια και στη συνέχεια ο Ελιουνούσι να “σημαδεύει” την εξωτερική μεριά των διχτύων. Στο 26' ήταν η σειρά του καρντόσο, ωστόσο η κεφαλιά του ήταν άστοχη. Ο Παραγουανός άγγιξε το 1-1 στο 38', αλλά ο Διούδης και το αριστερό δοκάρι δεν του επέτρεψαν να πανηγυρίσει. Ο γκολκίπερ του Αρη στέρησε το γκολ από τον επιθετικό του Ολυμπιακού και στις καθυστερήσεις, όταν μετά από άστοχη έξοδο του επέστρεψε γρήγορα και έδιωξε πάνω στη γραμμή.  

Κόκκινο το δεύτερο ημίχρονο

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Αρη να μένει πίσω και να περιμένει τον αντίπαλο του, προσπαθώντας παράλληλα να βγει σε κάποια αντεπίθεση. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν να... πολιορκούν από νωρίς την εστία του Διούδη. Συγκεκριμένα στο 50' ο Καρντόσο έστρωσε στον Μανθάτη, αλλά ο τελευταίος έστειλε την “στρογγυλή θεά” ξυστά από το δεξί δοκάρι. 

Η απάντηση του Αρη ήρθε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ωστόσο το γύρισμα ου Νέτο δεν ήταν καλό. Αυτή ήταν και η μοναδική φορά που οι “κίτρινοι” ανησύχησαν την άμυνα των πρωταθλητών, οι οποίοι ναι μεν είχαν την κατοχή, αλλά δεν είχαν υπομονή στο παιχνίδι τους. Τα γεμίσματα αποτέλεσαν εύκολη λεία για τους αμυντικούς της ομάδας του Νίκου Αναστόπουλου. 

Στο 70' άλλαξαν οι αριθμητές ισορροπίες. Ο Ρόβας αντίκρισε για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια, αφήνοντας παράλληλα τον Αρη με δέκα παίκτες.      
Οι “ερυθρόλευκοι” εκμεταλλεύτηκαν το πλεονέκτημα που απέκτησαν με την αποβολή και στο 81' ισοφάρισαν με κεφαλιά του Ανσαριφάρντ, ύστερα από σέντρα του Φιγκέιρας. Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος, καθώς ο Διούδης στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων πραγματοποίησε εκπληκτική απόκρουση στο φάουλ του Μιλιβόγιεβιτς. 

Κίτρινες:  Σόουζα-Μιλιβόγεβιτς
Κόκκινες: Ρόβας 
Διαιτητής: Τίκας (Καρδίτσας)

ΑΡΗΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Διούδης, Τζανακάκης, Τσουμάνης, Ιντζίδης, Σόουζα, Νέτο, Ρόβας, Μιλούνοβιτς (90’ Καρβούνης), Καπνίδης, Ανάκογλου (78’ Παυλίδης), Ντούνης (82’ Πίτου Γκαρσία)
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Μπουχαλάκης (68’ Ανδρούτσος), Καρντόσο, Ανσαριφάρντ, Ελιουνούσι, Σισοκό, Καμπιάσο (75’ Μιλιβόγεβιτς), Νικολάου, Ρέτσος, Μανθάτης (75’ Σεμπά), Φιγκέιρας
novasports.gr
http://www.pireasnews.gr/2017/01/blog-post_327.html
 
Top