Ενημερωτικές ημερίδες αλλά και ασκήσεις για περιπτώσεις σεισμών, πυρκαγιάς, πλημμυρών και εκτάκτων περιπτώσεων αναμένεται αν ξεκινήσουν σύντομα στα σχολεία της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά από την Πυροσβεστική και την Περιφέρεια.

Η απόφαση πάρθηκε κατά την συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη, του διοικητή της ΠΥ Πειραιά Ιωάννη Σταμούλη, αλλά και με τη συμμετοχή στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Στελέχη της Πυροσβεστικής αλλά και της Περιφέρειας τόνισαν ότι το ζητούμενο είναι η πρόληψη, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μόνο με σωστό σχεδιασμό, ασκήσεις και διαρκή ενημέρωση. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί επίσης, όπως προέκυψε από την συνάντηση εργασίας, στην διερεύνηση τυχόν προληπτικών μέτρων που πρέπει να ληφθούν ώστε να αποτραπούν, όσο αυτό είναι εφικτό, ανεξέλεγκτες καταστάσεις σε δημόσια κτίρια, βιομηχανικές εγκαταστάσεις αλλά και οδικές αρτηρίες.

Ειδικότερα, στο Κρατικό νοσοκομείο Νίκαιας αλλά και όλα τα νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, θα γίνουν ασκήσεις εκκένωσης. Στις σήραγγες της λεωφόρου Παπανδρέου θα γίνουν ασκήσεις για περιστατικά σύγκρουσης βαρέων οχημάτων, πυρκαγιάς και ανατροπής βυτιοφόρου. Τέλος, σε μεγάλες βιομηχανικές μονάδες, κατηγορίας SEVEZO, όπου θα γίνουν ενημερώσεις, έλεγχοι και ακολούθως ασκήσεις για την πρόληψη και την αντιμετώπιση ατυχημάτων μεγάλης κλίμακας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.pireasnews.gr/
 
Top