Ισχυρή έκρηξη με δεκετέσσερις συνολικά τραυματίες σημειώθηκε λίγο πριν από τις 10 το πρωί της Κυριακής στη Σαλαμίνα, σε κλειστή ταβέρνα απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δύο εκ των τραυματιών είναι σε σοβαρή κατάσταση και μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο, ενώ οι υπόλοιποι στο κέντρο υγείας του νησιού όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Οι τραυματισμοί προκλήθηκαν από το ωστικό κύμα και τα σπασμένα τζάμια των παρακείμενων σπιτιών. Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, από την ισχυρή έκρηξη έχει καταρρεύσει η ταβέρνα και παρακείμενοι τοίχοι από δύο ακατοίκητα παλαιά κτίρια.
Από την έκρηξη δεν εκδηλώθηκε φωτιά, ενώ στο σημείο μετέβησαν 3 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας και 2 της ΕΜΑΚ με σκύλο, καθώς στο κατάστημα προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές και έγιναν έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρχαν εγκλωβισμένοι. 
Μέχρι στιγμής παραμένουν αδιευκρίνιστα τα αίτια της ισχυρής έκρηξης ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για φιάλη υγραερίου.
 
Top