Αφού πρώτα πούλησαν, αντί πινακίου φακής, την Αγροτική Τράπεζα τώρα δίνουν στον αγοραστή της το δικαίωμα να ασκεί και κυβερνητική πολιτική!
Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι θα παραχωρήσει 5000 στρέμματα σε νέους αγρότες, δείχνοντας την «μεγαλοθυμία» της διοίκησής της.
Η συγκεκριμένη έκταση αποτελεί ένα απειροελάχιστο κομμάτι της ελληνικής γης, που η συγκεκριμένη Τράπεζα έλαβε  απλόχερα ως «προίκα», μέσω των ενυπόθηκων δανείων των αγροτών της χώρας μας.
Με ξένα κόλλυβα, δηλαδή, τσάμπα μνημόσυνο!
Δίκαια η εξαγγελία αυτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως «χλευασμός» προς όλους τους έλληνες, από τη στιγμή που στην Τράπεζα Πειραιώς έχει περιέλθει περισσότερο από το 50% της συνολικής έκτασης της ελληνικής αγροτική γης.
Η κυβέρνηση καλείται, πλέον, να απαντήσει στο ερώτημα...
για το εάν την αγροτική πολιτική της χώρας την έχει αναλάβει και επίσημα η τράπεζα Πειραιώς.
Ποιος λαμβάνει τις αποφάσεις  στον τομέα της αγροτικής παραγωγής, της διατροφής και  της εκπαίδευσης των αγροτών;  Ο κ. Σαμαράς ή ο κ. Σάλας;
Το Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα, το οποίο έχει ως βασική θέση την εθνικοποίηση των Τραπεζών, δεσμεύεται ρητά και κατηγορηματικά για την επιστροφή όλης της  αγροτικής γης στους πραγματικούς δικαιούχους της, δηλαδή στους αγρότες και στους υγιείς συνεταιρισμούς της χώρας μας.
 
Από το Γραφείο Τύπου του Πατριωτικού Κοινωνικού Κινήματος
 
Top