Ο Γιάννης Μίχας καταψήφισε την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου που αφορά το παλαιό εργοστάσιο της «ΗΒΗ» στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.
Ο ίδιος απαντά ότι με τους προτεινόμενους σχεδιασμούς του Δήμου (δημιουργία κλινικής) παραδίδεται χωρίς να λαμβάνεται καμία απολύτως μέριμνα για την ποιότητα ζωής των πολιτών της ευρύτερης περιοχής ένας ιστορικός χώρος του Πειραιά συνδεδεμένος με την ιστορική του κληρονομιά και την πολιτιστική του ταυτότητα.
Επίσης τόνισε ότι η δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί την απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας η οποία έχει θέσει συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα μπορούσε να προχωρήσει ο συγκεκριμένος σχεδιασμός.
Σημειώνει τέλος ότι το κτήριο είναι κηρυγμένο μνημείο με χρήσεις γης, οι οποίες δεν περιλαμβάνουν την περίθαλψη ενώ στα σχέδια του ΥΠΕΚΑ για το συγκεκριμένο κτίριο αλλά και άλλα όπως η ΧΡΩΠΕΙ είναι η επαναχρησιμοποίηση των κελυφών, όσων από αυτά τα κτίρια μένουν σήμερα ανεκμετάλλευτα, με ένταξη νέων χρήσεων αναψυχής και πολιτιστικών δραστηριοτήτων και με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος χώρου τους.
 
Top