Ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) εξετάζει τη δυνατότητα να δημιουργήσει περιφερειακό κέντρο εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων στον Πειραιά, αναφέρει ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Μιχάλης Κούτρας σε επιστολή του προς τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Στέφανο Χρήστου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά στις 19/4/2013 έστειλε έγγραφο προς τον Πρόεδρο του ΟΠΑΔ, με το οποίο μετέφερε τον προβληματισμό των ασφαλισμένων του Οργανισμού που από όλη την Περιφέρεια Αττικής συνωστίζονται στην κεντρική υπηρεσία του ΟΠΑΔ, στην οδό Ηπείρου στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να θεωρήσουν βιβλιάρια και για κάθε άλλη συναλλαγή τους. Ο κ. Στέφανος Χρήστου, με την επιστολή του, ζήτησε να εξεταστεί το ενδεχόμενο να λειτουργήσει παράρτημα του ΟΠΑΔ στον Πειραιά για την θεώρηση βιβλιαρίων και συνταγών, ώστε να μην αναγκάζονται οι ηλικιωμένοι συνταξιούχοι να μεταβαίνουν στην Αθήνα.

Στην απάντησή του, ο Πρόεδρος του ΟΠΑΔ μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Σε ό,τι αφορά τις πρωτοβουλίες της Διοίκησης για την εξομάλυνση της κατάστασης, οι λύσεις που έχουν προταθεί είναι: α) η ενίσχυση της Κεντρικής Υπηρεσίας με το αναγκαίο για τη διεκπεραίωση του έργου της απογραφής προσωπικό, β) η συνεργασία του ΟΠΑΔ με τα ΚΕΠ, ώστε μέρος των υπόχρεων να εξυπηρετηθεί από αυτά και γ) η δημιουργία δύο νέων περιφερειακών υπηρεσιών στον Πειραιά και την Αγ. Παρασκευή».
 
Top