Με τα καλύτερα λόγια για τον Αλμπέρτο Μποτία μίλησε ο Χαβιέ Κλεμέντε.



Ο Ισπανός προπονητής μίλησε στον «Γαύρο» για τον πρώην παίκτη του στη Σπόρτινγκ Χιχόν και άφησε να εννοηθεί πως δεν θα γίνει αισθητό το κενό που θα αφήσει η επικείμενη πώληση του Κώστα Μανωλά. Είναι χαρακτηριστικό πως του προκάλεσε μεγάλη εντύπωση όταν έμαθε πως έρχεται στο Θρύλο και τόνισε πως περίμενε να παίξει σε άλλη μεγάλη ομάδα της Ισπανίας!



«Είναι εξαιρετικός αμυντικός. Από τους καλύτερους που διαθέτει το ισπανικό ποδόσφαιρο. Μου προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι συνεχίζει στον Ολυμπιακό και όχι στη Σεβίλλη ή σε κάποια άλλη μεγάλη ομάδα της Ισπανίας. Αλλά αυτό είναι καλό για τον Ολυμπιακό (γέλια)!



Ηταν απλά θέμα χρόνου να δείξει τις δυνατότητές του. Είναι πολύ δυνατός στο ψηλό παιχνίδι, γρήγορος, δυναμικός στα μαρκαρίσματά του και κάποιες φορές σκληρός, όσο χρειάζεται. Εχει ηγετική παρουσία στην άμυνα και σε αυτό τον βοηθάει το γεγονός ότι ξέρει να ελέγχει το παιχνίδι και να καθοδηγεί τους συμπαίκτες του. Κάτι που ίσως είναι σημαντικότερο από όλα τα υπόλοιπα προτερήματά του».



Όσο για το... αρνητικό του στοιχείο; «Το μόνο αρνητικό στοιχείο στο παιχνίδι του είναι πως, λόγω της φυσικής του δύναμης, πολλές φορές είναι πιο σκληρός από ό,τι πρέπει και δέχεται αρκετές κίτρινες κάρτες. Αλλά αυτό είναι και θέμα εμπειρίας, αλλάζει με τον καιρό, με τα παιχνίδια...».



Ερωτηθείς για το αν μπορεί να καλύψει το κενό του Μανωλά και να διακριθεί στον Ολυμπιακό, αγωνιζόμενος στο Champions League, απάντησε: «Φυσικά και μπορεί. Διαθέτει αυτό που χρειάζεται για να παίξει σε υψηλό επίπεδο».



Τέλος, αναφέρθηκε στη συνύπαρξή τους στη Σπόρτινγκ Χιχόν: «Ήταν στις βασικές μου επιλογές και στις βασικές επιλογές των προκατόχων μου στη Σπόρτινγκ, παρά το νεαρό της ηλικίας του. Είναι πολύ καλή επιλογή από τον Ολυμπιακό. Πιστεύω πως αφότου γύρισε στη Σεβίλλη από τον δανεισμό του στην Έλτσε θα μπορούσε να έχει πολύ εύκολα θέση στην ομάδα.



Επαναλαμβάνω πως πρόκειται για πολύ καλό παίκτη, που σίγουρα θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, πιστεύω ότι μέσα από τα παιχνίδια του με τον Ολυμπιακό θα μπορέσει να παραμείνει στην Εθνική Ισπανίας, γιατί το αξίζει».



http://olympiacos-blog.blogspot.com/2014/07/blog-post_365.html
 
Top