Ο Πίτερ Βέντσερ, ρεπόρτερ της Σάλκε στην Bild, γράφει στο "gazzetta.gr" για τον Φελίπε Σαντάνα, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού!



Αναλυτικά...



Αρχικά ο Πίτερ Βέντσερ αναφέρθηκε στις δυσκολίες που είχε ο Σαντάνα και το κόστος της μεταγραφής του από την Μπορούσια Ντόρτμουντ στην Σάλκε: «Στις αρχές της χρονιάς είχε ταλαιπωρηθεί από έναν τραυματισμό που τον άφησε λίγο πίσω. Είχε κλείσει στην Σάλκε για 1,5 χρόνο και με κόστος 1 εκατ. ευρώ. Επειδή προήλθε από την Ντόρτμουντ -με την οποία η Σάλκε έχει κόντρα- δεν είχε την αντιμετώπιση που θα έπρεπε.



Είναι γρήγορος, καλός κεφαλοσφαιριστής και δυνατός στα τάκλιν. Δεν μπορεί όμως να φτιάξει παιχνίδι από πίσω. Είναι κάτι το οποίο ζητάει αρκετές φορές η Σάλκε από την άμυνά της. Γι' αυτό είχε και προβλήματα. Στο 3-5-2 της ομάδας ήταν η 4η ή η 5η επιλογή για το κέντρο της άμυνάς της. Καταλαβαίνετε λοιπόν πως δεν είχε πολύ χρόνο συμμετοχής. Και αφού η Σάλκε πήρε και άλλον στόπερ δεν γινόταν να μην φύγει».



Ποιά είναι όμως τα δυνατά του σημεία και στοιχεία; «Στον αέρα είναι σχεδόν ανίκητος και επιβλητικός. Δεν θα τον δεις να χάνει εύκολα μονομαχίες. Είναι γρήγορος και αυτό τον βοηθάει σημαντικά. Έχει μεγάλο κορμί και δυνατό, ωστόσο παρόλα αυτά είναι ταχύτατος. Και ας μην του φαίνεται. Δεν έχει την απαιτούμενη τεχνική. Έχει μεγάλη καρδιά και είναι μαχητής. Δούλευε πολύ καλά και σε Ντόρτμουντ και σε Σάλκε όμως μετά την μεταγραφή του στην Σάλκε δεν εξελίχθηκε όπως τον περίμεναν και δεν πήρε και την μεγάλη ευκαιρία για την Εθνική του», τονίζει ο Βέντσερ.



Σε ποιό σύστημα αποδίδει όμως πιο καλά; «Παίζει πιο καλά και γενικά πολύ καλά στο 4-4-2. Πιο καλά εκεί από το 3-5-2. Πάντα προσπαθεί να είναι ο ηγέτης της άμυνας. Δεν τα καταφέρνει πάντα ενώ δεν είναι ο στόπερ που δεν κάνει το λάθος. Τα πιο πολλά προβλήματά του τα έχει στις μεταβιβάσεις. Στον τρόπο που δίνει την μπάλα. Επίσης υπάρχουν φορές που μπορεί να κάνει και κάποια σημαντικά λάθη», σημείωσε.



Για τον χαρακτήρα του, τις ικανότητές του και το πόσο θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό ο Βέντσερ ανέφερε: «Είναι πολύ ευχάριστος τύπος. Δεν δημιουργεί προβλήματα ποτέ. Ακόμα και εάν προκληθεί είναι χαμηλών τόνων. Είναι πολύ ευχάριστος και διασκεδαστικός τύπος. Κάνει πλάκες στα αποδυτήρια και ήταν πολύ αγαπητός στους συμπαίκτες του στην Σάλκε. Βέβαια δεν είναι στο ίδιο επίπεδο που ήταν με την Ντόρτμουντ.



Ήλπιζε να βρεθεί στην Εθνική Βραζιλίας, όπως τονίσαμε και πριν αλλά δεν τα κατάφερε. Είναι όμως αποφασιστικός, πειθαρχημένος και προσπαθεί και δουλεύει πολύ. Είναι παίκτης που μπορείς να κερδίσεις ματς και μόνο με την παρουσία του. Είναι πολύ καλός και μεγάλος μαχητής στον αέρα και μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στα στημένα. Η πάσα του δεν είναι καλή, όμως πιστεύω πως θα βοηθήσει πολύ τον Ολυμπιακό και στην Σούπερ Λιγκ και στο Γιουρόπα. Δεν μπορεί να τον πεις σταρ της άμυνας. Μπορεί να δώσει όμως πολλά, ειδικά εάν έχει τεχνίτη στόπερ δίπλα του».



Δείτε στοιχεία για τον παίκτη αλλά και τα φετινά του στατιστικά.













http://olympiacos-blog.blogspot.com/2015/01/4-4-2-photos.html
 
Top