Ως τη χειρότερη φετινή εμφάνιση του Ολυμπιακού χαρακτήρισε τη χθεσινή κόντρα στην Εφές ο Ματ Λοτζέσκι, μέσω του "sport-fm.gr".



«Τώρα πάμε για νίκη με ΤΣΣΚΑ» το σύνθημα του Αμερικανού φόργουορντ των ερυθρόλευκων.



Η αναμέτρηση στο «Αμπντί Ιπεκτσί» έχει τελειώσει, ο Ολυμπιακός έχει γνωρίσει την πρώτη του ήττα στο Top 16 της Ευρωλίγκας από την Αναντολού Εφές και ο Ματ Λοτζέσκι, βγαίνει από τα αποδυτήρια εμφανώς προβληματισμένος. Οι ερυθρόλευκοι δεν έκαναν τίποτα σωστό στο δεύτερο ημίχρονο, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Αμερικανός φόργουορντ, αλλά πλέον δεν υπάρχει χρόνος για… μεμψιμοιρίες.



Ήταν η πρώτη ήττα, ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να έχει προβάδισμα έναντι της τουρκικής ομάδας και ο «Λότζο» εξήγησε τι δεν πήγε καλά και τι πρέπει να διορθώσει άμεσα η ομάδα του, ενώ μίλησε και για την προσεχή αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ.



Αναλυτικά, η συνέντευξη του Ματ Λοτζέσκι :



-Ματ, τι πήγε άσχημα και χάθηκε το αήττητο;



«Στο πρώτο ημίχρονο λειτουργήσαμε εξαιρετικά. Πετύχαμε 40 πόντους, κυκλοφορήσαμε καλά τη μπάλα και με εξαίρεση δύο-τρία λάθη, η άμυνά μας ήταν όπως στα πρόσφατα παιχνίδια. Όλα αυτά άλλαξαν στο δεύτερο ημίχρονο, γιατί κανείς μας δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, τα λάθη αυξήθηκαν και παρουσιάσαμε προβλήματα ακόμα και στο πώς να κατεβάζουμε τη μπάλα. Δεν παίξαμε καθόλου έξυπνα και η Εφές μας τιμώρησε».



-Θεωρείς πως όλα κρίθηκαν στην καταπληκτική άμυνα της Εφές στην επανάληψη;



«Γενικότερα δεν κάναμε καθόλου καλή δουλειά και βασικότερα όλα όσα είχαμε σχεδιάσει πριν τον αγώνα. Η άμυνά μας δεν “διάβασε” την επίθεσή τους, δεχθήκαμε πολλά καλάθια από μις ματς και δεν βρήκαμε ποτέ τον τρόπο να διασπάσουμε την άμυνά τους. Ήταν πραγματικά ένα πολύ κακό δεύτερο ημίχρονο για εμάς».



-Οι αντίπαλοι έπρεπε να νικήσουν οπωσδήποτε, πιστεύεις πως έπαιξε και αυτό το ρόλο του;



«Σίγουρα φάνηκε πως πάλεψαν περισσότερο σκληρά από εμάς και οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε. Ίσως εμείς να δείξαμε περισσότερη εμπιστοσύνη απ’ ότι έπρεπε λόγω του 4-0. Το σίγουρο είναι πως το ήθελαν πιο πολύ, το έδειξαν και τα κατάφεραν. Εμείς πρέπει να βρούμε τι δεν κάναμε καλά, να το αναλύσουμε και να δουλέψουμε στην προπόνηση για να μη ξανασυμβεί».



-Η διαφορά των 14 πόντων είναι μεγάλη. Θεωρείς πως μπορεί να σας κοστίσει στις ισοβαθμίες;



«Ελπίζω στο τέλος να μην παίξει ρόλο, αν και έχουμε δείξει πως στην έδρα μας αν χρειαστεί μπορούμε να καλύψουμε και μεγαλύτερες διαφορές. Είμαστε ακόμα στο 4-1 και έχουμε πλεονέκτημα απέναντί τους. Πιστεύω πως στο ΣΕΦ θα τους νικήσουμε, αλλά τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στα αμέσως επόμενα παιχνίδια. Μας περιμένει το ντέρμπι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας».



-Η οποία ΤΣΣΚΑ είναι αήττητη μέχρι τώρα στην Ευρωλίγκα…



«Πράγματι είναι πολύ καλή ομάδα, με «γεμάτο» ρόστερ που ξέρει να αντιμετωπίζει όλες τις δυσκολίες που παρουσιάζονται στο παιχνίδι. Θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά και φυσικά να μην επαναλάβουμε εμφάνιση ανάλογη της σημερινής (χθεσινής) για να τα καταφέρουμε. Είναι πρόκληση να είμαστε εμείς που θα τους νικήσουμε για πρώτη φορά φέτος και νομίζω πως με τη βοήθεια του κόσμου μας έχουμε καλές πιθανότητες. Θέλουμε να νικήσουμε, γιατί πιστεύω πως σε αυτή τη περίπτωση θα είμαστε πολύ κοντά στον στόχο μας».





http://olympiacos-blog.blogspot.com/2015/01/blog-post_8506.html
 
Top