Εκτενέστατο αφιέρωμα στους κορυφαίους τερματοφύλακες της Ευρώπης φιλοξενεί η επίσημη ιστοσελίδα της UEFA, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται ο Αντώνης Νικοπολίδης!



Το σάιτ της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου αφιερώνει αποθεωτικά σχόλια για τα όσα επιτεύγματα έχει να επιδείξει στην πλούσια και γεμάτη τίτλους καριέρα του ο παλαίμαχος τερματοφύλακας και νυν μέλος του τεχνικού επιτελείου του Ολυμπιακού!



Αναλυτικά η συγκεκριμένη αναφορά της UEFA για το μέλος του τεχνικού τιμ, πλέον, των πρωταθλητών Ελλάδας:



«Ένας τερματοφύλακας πρέπει να είναι υπομονετικός και να ποντάρει στην εμπειρία του», είπε ο Νικοπολίδης το 2009. Όχι ιδιαίτερα ψηλός ή ιδιαίτερα ευκίνητος, το πλεονέκτημα του Νικοπολίδη ήταν το διάβασμα του παιχνιδιού και οι τοποθετήσεις.



Πίσω από τον Γιόζεφ Βάντσικ στον Παναθηναϊκό, στη δεκαετία των 20 ετών, ο Νικοπολίδης κοίταζε και έμαθε, κι πήγε για καλύτερα πράγματα με την Ελλάδα, κατακτώντας το EURO 2004. Ο μοναδικός παίκτης στην ελληνική ιστορία που κέρδισε τρία συνεχόμενα νταμπλ (2004, 2005 και 2006), αποσύρθηκε σε ηλικία κοντά στα 40, έχοντας σηκώσει 11 ελληνικά πρωταθλήματα, πέντε με τους πράσινους και έξι με τον Ολυμπιακό».





http://olympiacos-blog.blogspot.com/2015/01/uefa_30.html
 
Top