Πλειστηριασμοί στον Πειραιά – Τι πραγματικά συμβαίνει; – Απαντήσεις και στοιχεία στο δημοτικό συμβούλιο

Το θέμα των πλειστηριασμών στον Πειραιά έθεσε η δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Ελπίδα Παντελάκη ζητώντας στοιχεία από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου για τις βεβαιωμένες οφειλές, τα ειδοποιητήρια που έχουν σταλεί σε πολίτες και τα ακίνητα που βρίσκονται σε διαδικασία κατασχέσεων. 

Σε μια πρώτη απάντησή της, η αρμόδια αντιδήμαρχος κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, είπε τα εξής: 

«Βούληση της δημοτικής Αρχής είναι να μην προβεί σε οποιονδήποτε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας. Τα αναγκαστικά μέτρα κινούνται με αποκλειστική ευθύνη και υπογραφή του Δ/ντή Οικονομικών, δεν εμπλέκεται αιρετός και δεν μπορεί να ανακόψει την διαδικασία αιρετός. Είναι φρόνιμο να ασκηθούν και άλλες πιέσεις για την τροποποίηση του νόμου. Καθημερινά δέχομαι επισκέψεις πολιτών για άρση κατασχετηρίου τραπεζικών λογαριασμών. Πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι δεν έχουμε καμία άλλη δυνατότητα από το να τους προτείνουμε την υπαγωγή στη ρύθμιση. Αυτό όμως που παρατηρήσαμε είναι ότι πολλοί δημότες δεν είχαν λάβει γνώση των οφειλών τους με ειδοποιητήριο. Αν αποδειχτεί κάτι τέτοιο, οι υπηρεσίες δύνανται να διαγράψουν τόκους και προσαυξήσεις από βεβαιωμένες οφειλές αλλά όχι το κεφάλαιο». 

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης λέγοντας:

«Να φροντίσει η κυβέρνηση, που τόσα λέει κατά καιρούς για την προστασία της πρώτης κατοικίας, να αλλάξει τη νομοθεσία και να διορθώσει το όριο επιβολής αναγκαστικών μέτρων. Διότι εδώ, μας αναγκάζουν να εφαρμόσουμε το νόμο για πλειστηριασμούς και κατασχέσεις εισπράττοντας την δικαιολογημένη οργή των πολιτών και εκείνοι στην “απ’έξω”, λαϊκίζουν!».

του Κώστα Παναγιωτάκη από την"Κοινωνική"
 
Top