Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί,  θα «επισκεφθεί» τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ. Ι. Ρέντη «Ο χιονάνθρωπος που δεν ήθελε να λιώσει». Η νηπιαγωγός Ελένη Τάτσιου θα κάνει τις λέξεις παιχνίδια και εικόνες και θα πλασιώσει την αφήγηση του παραμυθιού με θεατρικό παιχνίδι και εικαστικές δημιουργίες.

Η εκδήλωση αποτελεί μέρος του προγράμματος αφήγησης, παραμυθιών και δημιουργικών δραστηριοτήτων για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας με γενικό τίτλο «Παραμυθοκαμώματα» που διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ Ι. Ρέντη. Στόχος του προγράμματος είναι η εξοικείωση των παιδιών με το βιβλίο και το χώρο της βιβλιοθήκης, η καλλιέργεια της φαντασίας τους και η ανάπτυξη της κριτικής τους σκέψης.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Τα παραµύθια του βιβλίου αυτού είναι παλιά και αγαπηµένα.Κυκλοφόρησαν για πρώτη φόρα το 1982 από τις Αγροτικές Συνεταιριστικές Εκδόσεις και µε τη βοήθεια της υπέροχης εικονογράφησης της Διατσέντας Παρίση το βιβλίο αµέσως έγινε αγαπητό σε µικρούς και µεγάλους. Ακολούθησαν επανεκδόσεις από τις Εκδόσεις Δελφίνι και τις Εκδόσεις Πατάκη. Το 2007, τα παραµύθια αυτά αποφάσισα να τα εντάξω σε µια ενιαία σύνθεση – έτσι για να τα ανανεώσω. Το βιβλίο που γεννήθηκε από αυτή µου την απόφαση είναι το «Έξι φίλοι κι ένα δώρο», στο οποίο τις µαυρόασπρες εικόνες τις έχει ζωγραφίσει η Λίλα Καλογερή και απευθύνεται σε παιδιά των πρώτων τάξεων του Δηµοτικού. Τώρα ο χιονάνθρωπος και οι άλλοι ήρωες των παραµυθιών της συλλογής κυκλοφορούν και στην αρχική τους µορφή για να συναντήσουν, όπως παλιά, και τους πιο µικρούς τους φίλους, τα παιδιά των νηπιαγωγείων.

 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΓ.Ι. ΡΕΝΤΗ

Σάββατο 5 Νοεμβρίου

Διάρκεια : 11.00 π.μ.-12.30

Μπιχάκη 15 (Πνευματικό Κέντρο 1 ος όροφος)

Είσοδος ελεύθερη με προεγγραφή

Διάρκεια: 11.00 π.μ-12.30

Για παιδιά 4- 6 ετών

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Δευτέρα- Παρασκευή 13.30-20.00

τηλ. 210 4838374

e-mail: vivliorentis@yahoo.gr
http://www.pireasnews.gr/
 
Top