Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε χθες, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του αθλητικού συλλόγου «Φοίνικας Πειραιά», που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεγάρου του Ο.Λ.Π.

Κατά τη διάρκεια των βραβεύσεων σε προπονητές και αθλητές, ο κ. Μώραλης απένειμε τιμητική πλακέτα στην προπονήτρια της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού κα Ελένη Καπογιάννη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά συνεχάρη την κα Καπογιάννη και τις αθλήτριες του Ολυμπιακού, λέγοντας  χαρακτηριστικά: « η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, πάει όλο και καλύτερα. Πιστεύω ότι πλέον οι στόχοι είναι πανευρωπαϊκοί. Εύχομαι κάθε χρόνο και καλύτερα και πολλά μπράβο στην προπονήτρια».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στον χαιρετισμό του, τόνισε:
«Ήθελα με την ευκαιρία της κοπής της πίτας ενός ιστορικού συλλόγου του Πειραιά όπως είναι ο  «Φοίνικας», να πω ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γαβρίλη τον οποίο ευχαριστώ για την ευρύτερη συνεργασία, αλλά και την Περιφερειάρχη κα Δούρου κάνουμε μια σημαντική προσπάθεια για να αναβαθμίσουμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας.
Ο Δήμος Πειραιά, έχει έλλειψη σε  αθλητικές εγκαταστάσεις, σε σχέση με τον πληθυσμό του, τις διακρίσεις, τους συλλόγους και τους αθλητές του. Αυτή είναι μια κοινή διαπίστωση. Πιστεύω ότι με μια καλή συνεργασία, την έχουμε επαναλαμβάνω, με την  Περιφέρεια και το αρμόδιο Υπουργείο τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά στην πόλη μέχρι το 2018. Πιστεύω ότι θα προχωρήσει και το γήπεδο του Φοίνικα όπως και του Πορφύρα. Έχουμε μια εκκρεμότητα αλλά θα την ξεπεράσουμε.
Ξέρετε ότι υπάρχει εγγεγραμμένο  κονδύλι από την Περιφέρεια για την πλήρη ανακατασκευή του Θεμιστοκλείου, την πλήρη ανακατασκευή του κλειστού γηπέδου του Π. Σαλπέα και του κλειστού στο σχολικό συγκρότημα στα Καμίνια. Επίσης είναι πολύ πιθανόν να έχουμε και κάποιες νέες εγκαταστάσεις και κλειστό γυμναστήριο και νέο γήπεδο ποδοσφαίρου και στίβο στο γήπεδο του ΣΕΦ και ένα σκοπευτήριο. Αυτά  είναι τα πλάνα και ο σχεδιασμός που έχουμε στο μυαλό μας, τα οποία είναι κοινά της Αντιπεριφέρειας, της Περιφέρειας και του Δήμου.
Είμαστε πολύ κοντά στο να έχουμε μια ολική αναβάθμιση των τριών χώρων που είναι αναγκαία.  
Όλοι ξέρουμε τι προσφέρει ο αθλητισμός στα παιδιά μας. Να συγχαρώ τους γονείς που εμπιστεύονται τον «Φοίνικα» και όλους τους συλλόγους του Πειραιά, διότι μόνο να κερδίσουν έχουν τα παιδιά από  την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό.
Κι εγώ και άλλοι στη δημοτική ομάδα και στο δημοτικό συμβούλιο προερχόμαστε από τον αθλητισμό και μας ενδιαφέρει να  είμαστε κοντά σας και να  προσπαθούμε για να βελτιώσουμε τις αθλητικές υποδομές στην πόλη,  προκειμένου οι σύλλογοι, οι αθλητές,  τα παιδιά να αθλούνται σε σύγχρονες  και ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις.
Εύχομαι κάθε επιτυχία  στα παιδιά και όπως είπε ο εκπρόσωπος της εκκλησίας   όχι μόνο για να κερδίζουν, αλλά για τη συμμετοχή, η οποία  είναι πολύ σημαντική. Αν διακρίνονται είναι ακόμα καλύτερο.  Να είστε καλά. Καλή χρονιά σε όλους. Σας ευχαριστώ».      


Από την πλευρά του Δήμου Πειραιά, στην εκδήλωση παρευρέθησαν :
η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Χαραλαμπία Ζηλάκου, ο επίτιμος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Κουβάτσος, ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Το Λιμάνι της Αγωνίας» κ. Δημήτρης Γκερλές και ο Αντιπρόεδρος της ΔΗΡΑΠ κ. Στέλιος Μπρατσόλης.
 
Top