Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου δικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά ο φοιτητής Γιώργος Καλλινάκης, με κακουργηματικές κατηγορίες και μάλιστα με την επιβαρυντική συνδρομή του «κουκουλονόμου». Οι κατηγορίες αυτές είναι ψευδείς, ανυπόστατες, αναπόδεικτες και άδικες για το νεαρό φοιτητή, ο οποίος μαζί με χιλιάδες πολίτες συμμετείχε στην παλλαϊκή συγκέντρωση που έλαβε χώρα στο Κερατσίνι μία μέρα μετά τη δολοφονία από τη Χρυσή Αυγή του αγωνιστή Παύλου Φύσσα.

Ο φοιτητής και συνδικαλιστής στον φοιτητικό Σύλλογο της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, συμμετείχε στην αντιφασιστική διαδήλωση στις 17-9-2013 με το μπλοκ του Φοιτητικού Συλλόγου του, με ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά του,  διαδηλώνοντας ενάντια στη δολοφονική δράση της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, ενάντιο στο φασισμό, τον εθνικισμό, το ρατσισμό.

Όμως, οι δυνάμεις της αστυνομίας, επεφύλαξαν απέναντι στους χιλιάδες διαδηλωτές εκείνης της νύχτας ακραία σκληρότητα και επιτέθηκαν σε πολλά σημεία της διαδήλωσης με δακρυγόνα και γκλομπ επιχειρώντας να τη διαλύσουν και να εκδιώξουν τους χιλιάδες πολίτες που συνέρρεαν στο σημείο της δολοφονίας.

Ο Γιώργος Καλλινάκης συνελήφθη όταν αποχωρούσε από τη διαδήλωση μαζί με άλλους είκοσι περίπου φοιτητές και εργαζόμενους, όταν δέχθηκαν αναίτια και χωρίς καμιά πρόκληση επίθεση από διμοιρία της ομάδας ΔΕΛΤΑ στη διασταύρωση των οδών Σαλαμίνος και Κωνσταντινουπόλεως. Η διμοιρία, που είχε λάβει εντολή να τους επιτεθεί και να κάνει συλλήψεις, ξυλοκόπησε τους διαδηλωτές, τους έριξε βομβιδες κρότου-λάμψης και συνέλαβε τον Γιώργο Καλλινάκη όταν αυτος έχασε την ισορροπία του από τα πολλά χτυπήματα που είχε δεχθεί. Ο φοιτητής ξυλοκοπήθηκε άγρια από τους αστυνομικούς κατά τη σύλληψή του, με αποτέλεσμα να υποστεί πολλούς τραυματισμούς και κατά τη διάρκεια της κράτησής του στη ΓΑΔΑ δεν είχε πρόσβαση σε γιατρό, παρά το αίτημά του να διεξαχθεί ιατροδικαστική εξέταση.

Κατά τη συνήθη πρακτική των κρατικών μηχανισμων στις περιπτώσεις σύλληψης αγωνιστών, για άλλη μια φορά το κατηγορητήριο ειναι απολύτως χαλκευμένο, βασίζεται μόνο στην ψευδή κατάθεση ενός από τους αστυνομικούς, ενώ υπάρχουν αντίθετες καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, και επιχειρεί να φορτώσει στον Γιώργο Καλλινάκη πληθώρα αδικημάτων.

Παραπέμπεται δε στο δικαστήριο με ψευδείς και άδικες κατηγορίες, γεγονός που καταδεικνύει την προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού από την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων ολόκληρου του κινήματος ενάντια στη δράση της Χρυσής Αυγής, ενάντια στον φασισμό και το ρατσισμό.

Φοιτητικοί Σύλλογοι και εκπαιδευτικοί φορείς καταγγέλλουν τις συλλήψεις όλων διαδηλωτών εκείνης της ημέρας που άδικα και αναίτια και αφού χτυπήθηκαν άγρια από τους αστυνομικούς, προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ και τους απαγγέλθηκαν κακουργηματικές κατηγορίες.
Παράλληλα απαιτούν "την απόσυρση όλων των κατηγοριών, απαιτούμε την αθώωση των κατηγορουμένων και του Γιώργου Καλλινάκη, που δικάζεται και καλούν σε παράσταση αλληλεγγύης την Τρίτη 17 Ιανουαρίου στο Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά (οδ.Σκουζέ και Φίλωνος).

Ψηφίσματα συμπεράστασης να στέλνονται:
Γρηγόρης Λάσκαρης
Τηλ: +30 6944251385
e-mail: grelask@yahoo.gr
Από alfavita.gr
 
Top