ΑΓΙΑΣΜΟΣ, BΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ Ε.Β.Ε.Π.

Σε κλίμα ενότητας και αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, στo Μέγαρο του Ε.Β.Ε.Π., η κοινή εκδήλωση των παραγωγικών φορέων του Πειραιά, για τον ετήσιο Αγιασμό και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς & Φαλήρου, κ. κ. Σεραφείμ. Για τέταρτη, συνεχή χρονιά και έπειτα από πρωτοβουλία του Προέδρου του Ε.Β.Ε.Π., κ. Βασίλη Κορκίδη, αποφασίστηκε η εκδήλωση του Επιμελητηρίου να είναι κοινή και με άλλους παραγωγικούς φορείς του Πειραιά, ενώ φέτος προστέθηκε και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιώς, γεγονός που επιβεβαιώνει το πνεύμα σύμπνοιας και αλληλεγγύης από το οποίο πρέπει να εμφορείται ο επιχειρηματικός κόσμος της πόλης, ιδιαίτερα αυτά τα δύσκολα χρόνια μιας πρωτόγνωρα παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης.
Φέτος, οι παραγωγικοί φορείς του Πειραιά αποφάσισαν ομόφωνα να τιμήσουν και να ανακηρύξουν επίτιμα μέλη τους, τρείς ξεχωριστούς ανθρώπους από τους κλάδους της Ναυτιλίας, της Βιομηχανίας και του Εμπορίου. Τον καπετάν Παναγιώτη Τσάκο, έναν Έλληνα ευεργέτη, η διαδρομή του οποίου είναι ταυτόσημη με την ιστορία της ελληνικής ναυτιλίας και την πορεία της στην κορυφή του κόσμου. Τον κ. Δημήτρη Κορωνάκη, έναν άνθρωπο μετριοπαθή, σεμνό, αλλά ταυτόχρονα εργατικό και δραστήριο, που δημιούργησε την πιο υγιή, αυτοχρηματοδοτούμενη βιομηχανία στο χώρο της ναυτιλίας στην πατρίδα μας. Τον κ. Σπύρο Ταβουλάρη, έναν καλοκάγαθο άνθρωπο της πόλης του Πειραιά από τη λεγόμενη μικρή λιανικής των περιπτέρων, που όμως και αυτός έχει σχέση με τη θάλασσα, αφού για πολλά χρόνια εργαζόταν στην Υπηρεσία Φάρων.
Στο χαιρετισμό του, ο Σεβασμιότατος ανέφερε: «…σήμερα πραγματώνετε μία επιταγή ευθύνης, την ενότητα. Το πνεύμα της ενότητας είναι πολύ σημαντικό κι εσείς μας το χαρίζετε. Σας συγχαίρω για τα έργα σας, τα οποία πλουτίζουν την πόλη μας…».
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Π. Κουρουμπλής, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση επισήμανε: «… ο ελληνισμός καλείται να αναμετρηθεί με μία δύσκολη πραγματικότητα. Η ιστορία αντιμετώπισε πολλές φορές τέτοιες δυσκολίες. Μόνο μέσα από τη συλλογικότητα και την ενότητα θα βρεθεί λύση. Έχουμε ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας και στην πατρίδα. Θα προχωρήσουμε μόνο, εάν αξιοποιήσουμε τα ιαματικά κοιτάσματα της ελληνικής ψυχής και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας…». Ο κ. Λ. Αυγενάκης, Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. & Βουλευτής Ηρακλείου, ο οποίος εκπροσώπησε τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, τόνισε: «…οι παραγωγικοί φορείς του Πειραιά αποδεικνύουν σήμερα έμπρακτα το πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης. Αυτό το πνεύμα επιδιώκει και η Νέα Δημοκρατία με τη «Συμφωνία Αλήθειας». Ο παραγωγικός κόσμος της χώρας αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, ωστόσο μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην προσπάθειά μας να αλλάξουμε την δυσμενή κατάσταση…». Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. και εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Θ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε: «…η χώρα μας δεν θα βγει από την κρίση, εάν δεν υπάρξει ένα σοβαρό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης…».
Ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γ. Μώραλης αναφέρθηκε στη συνεργασία που έχει οικοδομηθεί, μεταξύ του Δήμου και των παραγωγικών φορέων της πόλης, καθώς γίνεται προσπάθεια «να σταματήσει η απώλεια θέσεων εργασίας» και «να φανεί ένα επενδυτικό φως».
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κ. Β. Κορκίδης, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό του: «…προτεραιότητα όλων μας, το 2017, πρέπει να είναι η οικονομική επάρκεια με κοινωνική αξιοπρέπεια. Θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι όλοι εμείς κρατάμε ψηλά τη σημαία της αισιοδοξίας, παλεύουμε για να στηρίξουμε την ελληνική επιχειρηματικότητα και αντιστεκόμαστε στον αφανισμό των μικρών και τον αφελληνισμό των μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων. Θέλουμε και μπορούμε να δημιουργήσουμε ισχυρές ελληνικές επιχειρήσεις με εξωστρεφή προσανατολισμό και συνεχή πρόοδο. Έχουμε και όραμα και σχέδιο. Οι Έλληνες είμαστε ανθεκτικοί, άλλα όχι αλώβητοι, οι επιχειρηματίες είμαστε δυναμικοί, αλλά και ευάλωτοι. Είμαστε όμως ακόμα εδώ και εδώ θα μείνουμε και θα επιμείνουμε, στην πατρίδα μας…».O Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κ. Γ. Μπενέτος, τόνισε ότι: «…όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Στα τελευταία 15 χρόνια που έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος του Ε.Ε.Π., έχουν αλλάξει 10 κυβερνήσεις. Η πρόθεση να προσφέρουμε υπάρχει, άλλωστε δεν θα είμαστε για πάντα σε αυτές τις θέσεις. H παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας δεν θα έρθει από μόνη της…».
Μετά τη βράβευσή του, ο Καπετάν Π. Τσάκος δήλωσε: «…τα δικά σας επιτεύγματα είναι σπουδαιότερα, γιατί εργάζεστε σε έναν δύσκολο χώρο και έχετε να αντιμετωπίσετε, εκτός από την οικονομική κρίση κι έναν σκληρό ανταγωνισμό …». Ο κ. Δ. Κορωνάκης υπογράμμισε πως: «… αν και σοβαρά άρρωστος, τα ξέχασα όλα και ήρθα στην εκδήλωσή σας για να σας ευχαριστήσω που με τιμάτε σήμερα…». Τέλος, ο κ. Σ. Ταβουλάρης ευχήθηκε «…η πατρίδα μας να βρει το φως στο τούνελ και το Ε.Β.Ε.Π. υπό την ηγεσία του κ. Β. Κορκίδη να προοδεύει πάντα…».
 
Top