Το Τμήμα Παιδαγωγικών και Ειδικής Αγωγής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Πειραιά πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς, στα πλαίσια του μαθήματος «Παιδιά, Κουλτούρα και Παγκοσμιοποίηση» του προγράμματος σπουδών τους. 
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι φοιτήτριες ενημερώθηκαν για τις πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις του οργανισμού από την υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων κα. Αλεξάνδρα Τράντα. Η κα Τράντα προσπάθησε να μεταδώσει στις φοιτήτριες τις πολύτιμες εμπειρίες της για τον τρόπο προσέγγισης των παιδιών, τα προβλήματα που μπορεί να συναντήσουν κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης ενός εκπαιδευτικού προγράμματος και τους πιθανούς τρόπους επίλυσής τους. Επίσης, παρουσίασε τα τρέχοντα εκπαιδευτικά προγράμματα του οργανισμού τα οποία απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.  
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, οι φοιτήτριες πήραν μέρος στα εκπαιδευτικά προγράμματα μπαίνοντας στον ρόλο των παιδιών, αποκομίζοντας μέσα από τη βιωματική εκπαίδευση σημαντικά οφέλη και εφόδια. Πληροφορήθηκαν, προβληματίστηκαν, ρώτησαν, πήραν απαντήσεις και διασκέδασαν σαν μικρά παιδιά, φεύγοντας πλήρως ικανοποιημένες και γεμάτες από μια πολύ όμορφη βιωματική εμπειρία.
Θυμίζουμε ότι η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου προσφέρει προπτυχιακά προγράμματα στα Παιδαγωγικά και την Ειδική Αγωγή, καθώς και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MA Special Educational Needs (MA SEN), σε συνεργασία με το δημόσιο Βρετανικό Πανεπιστήμιο University of East London.

Περισσότερα στο www.mitropolitiko.edu.gr

 
Top