ΟΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΕΤΙΝΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ...

Ομολογώ ευθαρσώς και ευθύς εξ αρχής ότι δεν μου άρεσε η φετινή εικόνα της εξέδρας των επισήμων κατά τον εορτασμό των Θεοφανίων και του Αγιασμού των Υδάτων στο πρώτο λιμάνι της χώρας, στον Πειραιά, που μάλιστα μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση σε όλη την Ελλάδα.

Και αυτό γιατί έλλειπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έλλειπε ο πρωθυπουργός, έλλειπε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, έλλειπαν οι Αρχηγοί των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, εκτός του Αρχηγού ΓΕΝ.

Και αναρωτήθηκα αν τελικώς είναι ή όχι ο Πειραιάς ο χώρος για τον επίσημο εορτασμό της εορτής των Θεοφανίων και του Αγιασμού των Υδάτων, όπως ήταν πάντα μέχρι φέτος τουλάχιστον;

Το ερώτημα σαφές και απλό.

Γιατί φέτος υπήρξε αυτή η «διασπορά» της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας ανά την Ελλάδα και όχι στον Πειραιά, όπου τελείται ο επίσημος εορτασμός; Υπήρξε κάποιος «σοβαρός και αποχρών λόγος» για κάτι τέτοιο;

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην Αθήνα και αναγκαστικώς μαζί του ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης ως εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Αλεξανδρούπολη και μαζί του ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Βίτσας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ.

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως Κυριάκος Μητσοτάκης για πρώτη φορά στη Σαλαμίνα.

Τελικώς στον επίσημο εορτασμό στον Πειραιά παρέστησαν εκτός φυσικά του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερώνυμο Β’, ο Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής ως εκπρόσωπος της κυβερνήσεως, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ (και εορτάζουσα σήμερα) Φώφη Γεννηματά, ο Πρόεδρος της Ενώσεως Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης ΠΝ και εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας και της Χρυσής Αυγής.

Ειλικρινώς δεν καταλαβαίνουμε το λόγο αυτής της υποβαθμίσεως του επίσημου εορτασμού των Θεοφανίων στον Πειραιά, αλλά αν φοβούνται τα περίφημα νεράντζια του παρελθόντος, που τα έδειχνε η τηλεόραση σε πανελλαδική μετάδοση, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τώρα η χώρα έχει για «πρώτη φορά Αριστερή» κυβέρνηση και τέτοια πράγματα δεν γίνονται πλέον και δεύτερον γιατί οι εκάστοτε δήμαρχοι φροντίζουν και μαζεύουν από την παραμονή της εορτής τα νεράντζια από όλες τις κοντινές νεραντζιές. Επομένως, κανένας επίσημος δεν «κινδυνεύει» από την κάθοδό του στον Πειραιά, αν είναι αυτός ο …φόβος τους.

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 

Πηγή: parapolitika.gr
 
Top