Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε  στην εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στη δημιουργία του νέου Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά, τονίζοντας:

«Εύχομαι καλή χρονιά, με υγεία για όλους σας, τις οικογένειές σας και κάθε επιτυχία στον καθένα.
Η αλήθεια είναι κ. Πρόεδρε ότι τον τελευταίο χρόνο δεν κάναμε τα βήματα που θέλαμε σε σχέση με τη δημιουργία του νέου Δικαστικού Μεγάρου, παρ ότι όλη η πόλη - ανεξάρτητα αν κάποιοι έχουν διατυπώσει  διαφορετικές απόψεις - επιθυμεί να γίνει το νέο Δικαστικό Μέγαρο στο κτίριο της πρώην Ραλλείου. Αν και έχουμε συμφωνήσει με τρεις κυβερνήσεις διαδοχικά και με τους αντίστοιχους Υπουργούς, δεν έχουν γίνει τα βήματα τα οποία θα θέλαμε. Οι λόγοι είναι αρκετοί αλλά πιστεύω ότι δεν είναι της παρούσης να αναλυθούν.
Εμείς θα συνεχίσουμε να επιμένουμε, ο Δήμος, ο Δικηγορικός Σύλλογος, η Περιφέρεια, οι Βουλευτές μας, οι περισσότεροι δικηγόροι, και όλη η πόλη  για τη δημιουργία του νέου Δικαστικού Μεγάρου, ασχέτως αν όλοι αναγνωρίζουμε ότι το σημείο δεν είναι το καταλληλότερο. Είναι το μοναδικό όμως που μπορούσε ο Δήμος να προσφέρει για να αποτρέψει τη φυγή των Δικαστηρίων από τον Πειραιά και  που κρίναμε ότι ήταν σημαντικό να παραμείνουν για πολλούς λόγους στην πόλη. Θα συνεχίσουμε να επιμένουμε.
Ξέρετε καλά κ. Πρόεδρε ότι περίπου πριν από 10 ημέρες με τον νέο Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντονή ξανασυναντηθήκαμε.  Επαναβεβαιώσαμε για «15η φορά» τη πρόθεση. Έχουν βρεθεί μεν τα χρήματα, ο Δήμος έχει πάρει τις αποφάσεις που πρέπει, κι όμως τα βήματα γίνονται με πολύ αργούς ρυθμούς.
Επιμένω, ο Δήμος θα είναι «παρών» στη διεκδίκηση αυτή με τον Δικηγορικό Σύλλογο, το Επιμελητήριο - βλέπω εδώ τον κ. Κορκίδη - και άλλους φορείς της πόλης. Είναι ανεπίτρεπτο για ένα έργο τέτοιας σημασίας και τέτοιας αξίας να χρειάζεται να γίνει – σε εισαγωγικά το λέω - έρανος για να βρεθούν 50.000 ευρώ για να αποδειχθεί η στατική ή όχι επάρκεια του κτιρίου. Είναι ντροπή σε μια χώρα του 2017 πλέον, να κινούμαστε με αυτούς τους ρυθμούς σε τόσο σημαντικά θέματα.  
Θέλω να πιστεύω ότι θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες ώστε μέσα στο 2017 να μπούμε τουλάχιστον στη τελική ευθεία της μελέτης του έργου, όχι της κατασκευής.
Προσπαθούμε και προσπαθούμε ενωμένοι δυνατά.
Να είστε καλά, καλή χρονιά σε όλους».         

Από τον Δήμο Πειραιά το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν:
η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Αθηνά Γλύκα- Χαρβαλάκου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος και ο Κοινοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Αλιφραγκής.
 
Top