Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε χθες στους αγώνες επίδειξης βόλεϊ αγοριών και κοριτσιών των Ακαδημιών του Ολυμπιακού, που έγιναν για τα παιδιά και τους γονείς του 1ου Ειδικού Σχολείου Πειραιά, στο  Κλειστό Γυμναστήριο του Σχολείου. Το Κλειστό Γυμναστήριο ανακαινίστηκε πλήρως σύμφωνα με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές,  με ενέργειες του Δημάρχου και του Ο.Π.Α.Ν.  και με την οικονομική συμβολή του Ολυμπιακού, ώστε να  αξιοποιείται για τις ανάγκες και των Ακαδημιών βόλεϊ του Ολυμπιακού, αλλά και των παιδιών του  Ειδικού Σχολείου.

O Δήμαρχος Πειραιά  κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:
«Η συνεργασία του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού με το 1ο Ειδικό Σχολείο είναι ευρύτερη και σε εβδομαδιαία βάση. Στο πλαίσιο αυτό γίνεται και η σημερινή διοργάνωση, που είναι ένας αγώνας επίδειξης για τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου. Θα έρθει και ο «ΘΡΥΛΕΩΝ» να δώσει χαρά στα παιδιά  και να μοιράσει χαμόγελα. Να δουν ένα αγώνα βόλεϊ και αγοριών και κοριτσιών. Είναι ένα ωραίο πρόγραμμα μια ωραία συνεργασία, η οποία έγινε με τη μεσολάβηση του Δήμου και του Ο.Π.Α.Ν., ώστε να «τρέξει» αυτό το πρόγραμμα του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός πάντα βοηθάει κι είναι κάτι παραπάνω από ένα Σύλλογος για την πόλη. Σήμερα βλέπουμε ότι είναι μια μέρα γιορτής. Είναι γεμάτο το Γυμναστήριο. Είναι και παίκτες του Ολυμπιακού, η αρχηγός πόλο γυναικών του Ολυμπιακού Φιλιώ Μανωλιουδάκη και άλλοι εκπρόσωποι του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Χαιρόμαστε γι’ αυτό, γιατί εμείς έχουμε πει ότι όταν χαμογελούν τα παιδιά , χαμογελούμε κι εμείς. Ενέργειες σαν κι αυτές πρέπει να πολλαπλασιαστούν για να δώσουμε χαρά στα σχολεία γενικότερα, πόσο μάλλον στα Ειδικά Σχολεία  που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».

Η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου σε δήλωσή της, σημείωσε:
«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που βλέπουμε αυτήν την εικόνα: τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου με τα παιδιά των Ακαδημιών του Ολυμπιακού να έχουν γίνει ένα. Θα γίνει μια πολύ όμορφη γιορτή και επίδειξη του αθλήματος του βόλεϊ. Πιο πολύ ευτυχισμένοι είμαστε, γιατί μετά την παρέμβαση του Δημάρχου και τις ενέργειες που κάναμε, καταφέραμε να επισκευάσουμε και για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια να λειτουργήσει και η πισίνα, αλλά και αυτή αίθουσα να αξιοποιηθεί, όπως έπρεπε και με ανταποδοτικό τρόπο, για τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου. Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Δεν χρειάζεται  να λέμε πολλά, τα χαμόγελα των παιδιών τα λένε όλα».

Η Διευθύντρια του 1ου Ειδικού Σχολείου Πειραιά κα Άννα Τηλιακού, σε δήλωσή της, ανέφερε:
«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που υποδεχόμαστε τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού. Τα παιδιά μας δοκιμάζουν αυτήν την έκπληξη με πολύ μεγάλη χαρά και προσδοκίες, όπως και οι γονείς τους. Οι εκπαιδευτικοί είναι πάντα δίπλα στα παιδιά εδώ μαζί τους. Τι θέλουμε; Να ανοίξουμε τα θέματα της ειδικής αγωγής και τα θέματα των παιδιών με ειδικές ανάγκες προς την κοινωνία. Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ομάδα, μια ομάδα που ανήκει στον Πειραιά και με αυτόν τον τρόπο υποδεχόμαστε όλη την κοινωνία εδώ σήμερα».


Επίσης σε δηλώσεις τους   οι προπονητές των Ακαδημιών βόλεϊ του Ολυμπιακού κ.κ. Κυριάκος Καμπερίδης  και Αντώνης Τσακιρόπουλος, καθώς και ο Έφορος του τμήματος βόλεϊ του Ολυμπιακού κ. Μανώλης Τσιρογιάννης εξέφρασαν την χαρά  και την ικανοποίησή τους για την αποδοτική συνεργασία του Δήμου Πειραιά με τον Ολυμπιακό  και το  1ο Ειδικό Σχολείο, που οδήγησε στο εξαιρετικό αποτέλεσμα  της πλήρους ανακαίνισης και ευρύτερης αξιοποίησης του  Κλειστού Γυμναστηρίου για την άθληση της νεολαίας. 
Top