Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων στην καθαριότητα των δήμων αποφάσισε ομόφωνα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, καθώς δεν την ικανοποίησε η νέα βελτιωμένη πρόταση του πρωθυπουργού κατά τη συνάντησή τους, το πρωί της Τρίτης, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Έτσι, συνεχίζονται οι αποκλεισμοί στα αμαξοστάσια των δήμων και οι αποκλεισμοί στους ΧΥΤΑ, ενώ θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη 24ωρη πανελλαδική απεργία την προσεχή Πέμπτη, οπότε θα επανακαθοριστεί η περαιτέρω στάση της Ομοσπονδίας.

Βουλή: Κατά πλειοψηφία «πέρασε» η τροπολογία για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα

Κατά πλειοψηφία έγινε δεκτή από την Ολομέλεια της βουλής η τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα. 

Ειδικότερα, υπερ της τροπολογίας ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, κατά τάχθηκαν η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΚΚΕ και το Ποτάμι ενώ η Ένωση Κεντρώων και η Χρυσή Αυγή δήλωσαν «παρών»


ΠΟΕ-ΟΤΑ: Η τροπολογία της κυβέρνησης φέρνει απολύσεις«Συζητήσαμε με τον πρωθυπουργό, όμως οι κάποιες βελτιωμένες προτάσεις που έγιναν από την κυβέρνηση δεν λύνουν το πρόβλημα διότι πιστεύουμε ότι η τροπολογία που κατεβάζει η κυβέρνηση θα έχει απολύσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Νίκος Τράκας.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι «συνεχίζουμε μέχρι την Πέμπτη. Δίνουμε τη μάχη για να περάσει η πρόταση που έχουμε καταθέσει στην κυβέρνηση και μετά την απεργιακή κινητοποίηση θα συνεδριάσει ξανά η εκτελεστική επιτροπή».

Τέλος, ο Νίκος Τράκας επισήμανε ότι το προσωπικό ασφαλείας που πραγματοποιηθεί τη αποκομιδή των απορριμμάτων θα αυξηθεί λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.
http://www.pireasnews.gr/
 
Top