Περισσότεροι από 130 εκδοτικοί οίκοι από την Ελλάδα, με όλη τη σύγχρονη βιβλιογραφία θα δώσουν τον παλμό της 31ης έκθεσης βιβλίου, που ξεκίνησε χθες Παρασκευή 9 Ιουνίου σε μια από τις ομορφότερες περιοχές του Πειραιά, το Πασαλιμάνι και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 25 Ιουνίου.

Η έκθεση που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά θα λειτουργεί καθημερινά και Σαββατοκύριακα από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ και όπως κάθε χρόνο οι λάτρεις των βιβλίων και όχι μόνο, θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν ανάμεσα σε χιλιάδες βιβλία κάθε είδους.

«Φέτος παρουσιάζεται μία άνοδος στη συμμετοχή των εκδοτών περίπου 15%, σε σχέση με την περσινή χρονιά», αναφέρει , ο πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά,

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος εξηγεί στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πως στην έκθεση αναδεικνύονται νέοι τίτλοι βιβλίων, αφού όπως λέει χαρακτηριστικά «θέλουμε ο κόσμος να επισκεφθεί την έκθεση για να γνωρίσει τα νέα βιβλία που κυκλοφορούν».

Τα βιβλία στη μεγαλύτερη πλειοψηφία τους αφορούν τίτλους της τελευταίας πενταετίας, ενώ θα υπάρχουν και προσφορές που κάνουν οι εκδοτικοί οίκοι σε παλαιότερους ή κλασικούς τίτλους.

«Πρόκειται για μια σπουδαία για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης του Πειραιά, έκθεση», αναφέρει ο ίδιος, επισημαίνοντας πως κάθε χρόνο η συμμετοχή του κοινού είναι ανοδική, αφού και πέρυσι η άνοδος της επισκεψιμότητας άγγιξε το 9%.

«Παρά την οικονομική κρίση η έκθεση βιβλίου στο Πασαλιμάνι εδώ και τρία χρόνια παρουσιάζει ανοδική πορεία», τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά.

Στην ερώτηση για το εάν πιστεύει ότι ο κόσμος θα στραφεί και πάλι προς το βιβλίο, ο κ. Παρασκευόπουλος απαντά: «Αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα που έχουμε βάλει και εμείς αλλά και οι εκδότες και οι συγγραφείς.

Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση γιατί πιστεύουμε ότι το βιβλίο είναι απαραίτητο στη ζωή μας και φυσικά για το μέλλον μας.

Είναι σημαντικό να έχουμε νέους ανθρώπους οι οποίοι μελετούν, ασχολούνται με το βιβλίο και επισκέπτονται τα βιβλιοπωλεία», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως «πρέπει να εκπαιδεύουμε τα παιδιά μας να αγαπούν τα βιβλία».

Πειραιώτες συγγραφείς στην Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι

Μια πολύ καλή ιδέα είχε φέτος για την Εκθεση Βιβλίου που γίνεται κάθε χρόνο στο Πασαλιμάνι ο πρόεδρος της Ενωσης Βιβλιοπωλών και Εκδοτών Πειραιά Νίκος Παρασκευόπουλος. 

Σε κεντρικό Περίπτερο της Έκθεης (το Νο 11, απέναντι από το «Ρολόι» - το «Αυγό» για τους παλιούς πειραιώτες) φιλοξενούνται βιβλία πειραιωτών συγγραφέων. Εκεί λοιπόν μπορεί κανείς να βρει τίτλους, όχι μόνο πρόσφατων, αλλά και περασμέων ετών γνωστών και λιγότερο γνωστών συγγραφέων του λιμανιού του Πειραιά. Εξαιρετική κίνηση που στηρίζει και τιμά την πνευματική ζωή της πόλης – γιατί αν και παραγνωρισμένη η ζωή αυτή όντως υπάρχει...

Σημειώνεται ότι και φέτος στην έκθεση συμμετέχει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με κοινό περίπτερο με το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας και την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Ομόρων Νομών και Νήσων Αιγαίου.

Εκεί οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το OPEN MALL PIRAEUS, καθώς και για το έργο και τις δράσεις που αναπτύσσει τόσο ο ΕΣΠ, όσο και οι συμμετέχοντες φορείς σε θέματα ενημέρωσης και στήριξης των ελληνικών εμπορικών επιχειρήσεων.
 
Top