Ψήφισμα του Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ 
Στηρίζουμε τον αγώνα των συμβασιούχων στους ΟΤΑ 
Καταγγέλλουμε την κυβερνητική αδιαλλαξία και την επιχείρηση για την απόλυσή τους!!!

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο την απόφαση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και του ελεγκτικού συνεδρίου που κρίνουν αντισυνταγματικό το δικαίωμα στην εργασία για χιλιάδες συμβασιούχους στην καθαριότητα και σε άλλες νευραλγικές υπηρεσίες στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η επίκληση περί συνταγματικότητας που χρησιμοποιεί ως άλλοθι η κυβέρνηση συνιστά πρόκληση για τους εργαζόμενους αφού στην περίοδο των μνημονιακών πολιτικών το σύνταγμα έχει κουρελιαστεί από τις εκάστοτε κυβερνήσεις στην προσπάθειά τους να τσακίσουν και να ισοπεδώσουν τα δικαιώματά τους.
Οι θέσεις της κυβέρνησης για τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στους ΟΤΑ είναι απαράδεκτες και απορριπτέες όχι μόνο από τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ αλλά από το σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας μας.
Η στόχευση της κυβερνητικής πολιτικής αποσκοπεί στην ιδιωτικοποίηση και στην παράδοση σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα της καθαριότητας και άλλων τομέων των ΟΤΑ.
Η ΠΕΝΕΝ στηρίζει με  όλες τις δυνάμεις της τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ και απαιτεί από την κυβέρνηση την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
Καλούμε τις δημοτικές αρχές στην Α΄ και Β΄ Περιφέρεια των Δήμων του Πειραιά να μην προχωρήσουν σε καμιά απόλυση συμβασιούχου εργαζόμενου.
Απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα σε όλα τα εργατικά Σωματεία του Πειραιά και ευρύτερα στους κοινωνικούς φορείς της πόλης να συνταχθούν και να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ για την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων τόσο στην καθαριότητα όσο και σε άλλες υπηρεσίες και δομές (Βοήθεια στο σπίτι – Κ.Δ.Α.Π – παιδικοί σταθμοί κ.λπ).
Το Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ

http://www.pireasnews.gr/
 
Top