Μάλλον ο Δήμος Πειραιά έχει την εντύπωση ότι “έλυσε” το οικονομικό του πρόβλημα μετά την εκλογή του «κουμπάρου» κου Σαμαρά, στην θέση του Πρωθυπουργού και την «προκαταβολική ελεημοσύνη» που εξασφάλισε ο Δήμαρχος Μιχαλολιάκος.
Δεν εξηγείται αλλιώς η διενέργεια διαγωνισμού, εν μέσω οικονομικής κρίσης, για το τμήμα κηποτεχνίας και παρκοτεχνίας, συνολικού ποσού190.047,50 € πλέον Φ.Π.Α. Μάλιστα, απορίας άξιο είναι τα είδη που θέλει να προμηθευτεί ο Δήμος μας…… Βότσαλα ποταμίσια, βότσαλαBig-Bag, ψηφίδες terracotta, ψηφίδες λευκές, βράχους διακοσμητικούς, πιθάρια πήλινα, ζαρντινιέρες πλαστικές και τσιμεντένιες…. Στην αρχή νομίζαμε ότι πρόκειται για άλλο Δήμο και όχι για τον καταχρεωμένο Δήμο Πειραιά. Για άλλο Δήμο και όχι για τον Δήμο Πειραιά που ακόμα οφείλει χρήματα σε εργαζομένους του.  Κι όμως, τα υλικά αυτά προορίζονται για την πόλη μας !!
Για μια  πόλη που οι δημότες του πληρώνουν υψηλότατα δημοτικά τέλη, για μια πόλη που δεν έχει δημοτικά ιατρεία και οι πολίτες του αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα περίθαλψης, για μια πόλη που οι εμπορικές επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη.
Τελικά, το μόνο που θα μείνει στους δημότες του Πειραιά, μετά από όλα αυτά, θα είναι τα βότσαλα και οι πέτρες…… που θα είναι πολύ χρήσιμα ……  για να «πάρουν με τις πέτρες» αυτούς που δεν έχουν καταλάβει ακόμα τις πραγματικές ανάγκες της πόλης και ξοδεύουν αλόγιστα δημόσιο χρήμα που δεν υπάρχει !!
Ο δημοτικός συνδυασμός «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» προτείνει ΑΜΕΣΑ την αναστολή αγορών σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου για τα επόμενα δύο χρόνια (εξαιρουμένων των αναγκαίων και απαραίτητων αγορών υλικών και ειδών για βρεφονηπιακούς σταθμούς και άσκηση  κοινωνικής πολιτικής) με σκοπό την εξοικονόμηση χρημάτων που θα οδηγήσει στην μείωση των δημοτικών τελών και την ανακούφιση της τσέπης των Πειραιωτών. Πλέον, αν και «παγωμένα», κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης και ανεργίας, τα δημοτικά τέλη φαντάζουν ιδιαίτερα ακριβά και είναι επιτακτική η ανάγκη μείωσης τους. 
 
Top