Κάποιοι άνθρωποι όσο και αν ζήσουν στον Πειραιά ποτέ δεν θα γίνουν Πειραιώτες, ποτέ δεν θα τον αγαπήσουν και δεν θα του δοθούν ψυχή και σώματι για να τον δουν καλύτερο, ομορφότερο, με πολιτισμό, ωραίες πλατείες, πεζοδρόμια, κήπους περιποιημένους.
Αναφέρομαι φυσικά στους Κήπους της Τερψιθέας τους οποίους άκουσα ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή σκέφτεται να τους αξιοποιήσει, κατά τη δική της άποψη, καταστρέφοντάς τους και φτιάχνοντας μια τσιμεντένια πίστα για σκέϊτ μπόρντ, προκειμένου να διώξει τους νεαρούς που επιδίδονται σαυτό το άθλημα από την πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου, την οποία χρησιμοποιούσαν και το αλσύλλιο του Βενιζέλου, επί της πλατείας του Κοραή στον Πειραιά.
Δυστυχώς μια τέτοια ενέργεια είναι ανάλογη των ανοσιουργημάτων του Χουντικού Δημάρχου Σκυλίτση που κατάστρεψε το Ρολόϊ, τη Ράλλειο, την Αγορά του Πειραιά. Μια καταστροφή των Κήπων της Τερψιθέας, γιατί περί κήπων πρόκειται και όχι περί πλατείας, θα αλλοίωνε την ταυτότητα του Πειραιά και θα τον του περιόριζε το πράσινο στο ελάχιστο.
Με αυτή την αψυχολόγητη ενέργεια φαίνεται ότι δεν υπάρχει αγάπη για τον Πειραιά και αγνοείται η Ιστορία του. Είναι τουλάχιστον εγκληματικό να καταστρέφονται κήποι και δένδρα τριών αιώνων, για να εκδιωχθούν από την πλατεία Κοραή λίγοι νεαροί αθλητές.
Το λιγότερο που θα μπορούσαμε να προτείνουμε, είναι να χρησιμοποιούν οι νεαροί για το άθλημά τους το χώρο μπροστά από τον Άγιο Κων/νο, εκεί που είχε στηθεί η Τέντα του παγοδρομίου ή να πάνε λίγο πιο κάτω, στην πλατεία ανάμεσα στο Τζάμπο και τον Σκλαβενίτη στην 34ου Συντάγματος Πεζικού.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΑΤΣΕΛΗΣ
 
Top