ΕΣΕΕ: Ζητά την εξόφληση των φαρμακοποιών Πειραιά
Την, κατά προτεραιότητα, εξόφληση των φαρμακοποιών του Πειραιά ζητά η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, με επιστολή της προς τον ΕΟΠΥΥ και τα αρμόδια υπουργεία.
Όπως σημειώνεται στην επιστολή, το κρίσιμο χρονικό διάστημα της απεργίας, οι φαρμακοποιοί του Πειραιά πήραν στις πλάτες τους όλο το λεκανοπέδιο. Σήκωσαν, στωικά, το βάρος του μισού πληθυσμού της χώρας, με ιδιαίτερη αυταπάρνηση, μέσα σε άθλιες συνθήκες τόσο για αυτούς όσο και για τον κόσμο που περίμενε, ξεπερνώντας κατά πολύ τα όρια τόσο των προσωπικών και οικονομικών τους δυνατοτήτων όσο και των φαρμακείων τους, υπογραμμίζεται στην επιστολή, σύμφωνα με το real.gr
Η ΕΣΕΕ, μεταφέροντας το αίτημα των συναδέλφων εμπόρων από όλο το λεκανοπέδιο, ζητάει από το κάθε αρμόδιο Ταμείο την κατά προτεραιότητα εξόφληση των δικών τους απαιτήσεων έναντι του Δημοσίου, με την πρώτη ευκαιρία που θα δοθεί, στον ΕΟΠΥΥ και στα άλλα Ταμεία, η δυνατότητα εξόφλησης μέρους ή του συνόλου των οφειλομένων.
«Η υλοποίηση του αιτήματος μας θα είναι ελάχιστη αναγνώριση για το δύσκολο έργο που οικειοθελώς ανέλαβαν οι Πειραιώτες φαρμακοποιοί την κρίσιμη στιγμή, όταν οι αντίστοιχοι συνάδελφοί τους της Αθήνας παρατηρούσαν το θέαμα και τις επιπτώσεις του, ολοκληρωτικά απαθείς. Είναι μια χρυσή ευκαιρία για το κράτος να επιβραβεύσει, χωρίς κόστος για το ίδιο, μία ομάδα επαγγελματιών, που μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, κράτησαν ζωντανό το σύστημα υγείας της χώρας και διέσωσαν την αξιοπρέπεια του λειτουργήματος του φαρμακοποιού» καταλήγει η επιστολή.
Στο μεταξύ, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου χαιρετίζει τη σύσταση του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GRECA) και τη θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική, δεδομένου ότι έρχεται να καλύψει ένα υπαρκτό κενό στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου.
Αυτό, το αναφέρει σε ανακοίνωσή της διότι στις μέρες μας, το ηλεκτρονικό εμπόριο εξελίσσεται ραγδαία και οι καταναλωτές επιλέγουν, πλέον, περισσότερο συγκροτημένα και αποφασιστικά τις διαδικτυακές αγορές. Αυτό αποδεικνύεται και από τα στοιχεία του εργαστηρίου ηλεκτρονικού εμπορίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ELTRUN, σύμφωνα με τα οποία, ο τζίρος από τις διαδικτυακές συναλλαγές, το 2011, ανήλθε στο ποσό των 1,7 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 35% σε σχέση με το 2010, αναδεικνύοντας, έτσι, το ηλεκτρονικό εμπόριο σε έναν από τους πιο αναπτυσσόμενους κλάδους στην Ελλάδα.
Η ΕΣΕΕ σημειώνει ότι σκοπεύει να συνεργαστεί ενεργά με το σύνδεσμο, ώστε οι παραδοσιακές εμπορικές επιχειρήσεις να αναπτύξουν ηλεκτρονικές υπηρεσίες πωλήσεων, προς όφελος του ελληνικού εμπορίου και της εθνικής οικονομίας γενικότερα.
 
Top