Με 2 γκολ του σούπερ Αμπντούν και ένα του Πάντελιτς ο Ολυμπιακός κέρδισε με 3-0 την Φαρένσε, όμως ο Ζαρντίμ δεν είδε αυτά που θα... ήθελε από τους παίκτες που... κρίνονται! Koρυφή ο Φετφατζίδης!

Ευκαιρία για δοκιμές το πρώτο φιλικό με την αδύναμη Φαρένσε και ο Ζαρντίμ ξεκίνησε με... πειραματική ενδεκάδα. Ο Κάρολ είναι κάτω από τα δοκάρια, ενώ την αμυντική τετράδα αποτελούσαν οι Καραγκούνης, Παπάζογλου, Σιόβας και Χολέμπας.

Ο Μοντέστο σε ρόλο κόφτη, με τους Τάτο και Σουμπίνιο σε πιο οργανωτικό ρόλο. Ο Φετφατζίδης στα δεξιά, ο Βλαχοδήμος στα αριστερά και στην κορυφή της επίθεσης ο Μάρκο Πάντελιτς. 

Ο Ολυμπιακός σε έναν πολύ κακό άσχημο χώρο μπήκε δυνατά και στόχο είχε να παίξει με τη μπάλα κάτω και να επιτίθεται από τα πλάγια. Αυτό άλλωστε ζητούσε και ο Ζαρντίμ θέλοντας από τους Καραγκούνη, Χολέμπας να βοηθούν τους Φετφατζίδη και Βλαχοδήμο αντίστοιχα. Ωστόσο, οι Πειραιώτες δεν μπορούσαν σε καμία περίπτωση να βγάλουν στο γήπεδο αυτό που ξέρουν και κυρίως απειλούσαν με ατομικές ενέργειες. Σουμπίνιο και Τάτος αδυνατούσαν να βοηθήσουν στο δημιουργικό κομμάτι, Χολέμπας, Βλαχοδήμος εκτός από κάποιες καλές ενέργειες δεν απειλούσαν και ο Πάντελιτς περίμενε βοήθεια μόνο από τον Φετφατζίδη. 

Ο διεθνής μέσος έκανε πολύ καλό ματς στην πρώτη φετινή εμφάνιση και έδειξε πως θα παλέψει σκληρά για μια θέση στην ενδεκάδα. Μάλιστα, στο 16' πέρασε εξαιρετική κάθετη στον Σέρβο, όμως ο τελευταίος γλίστρησε και δεν έπιασε όπως ήθελε το πλασέ. Οι ερυθρόλευκοι δεν έβρισκαν ρυθμό και η αδύναμη Φαρένσε προσπαθούσε να ανέβει και να προσπαθήσει να απειλήσει, χωρίς όμως αποτέλεσμα. 

Ο Φετφατζίδης ήταν όαση στο... χωράφι του Φάρο και στο 38' από δική του εξαιρετική ενέργεια ήρθε το τέρμα των Πειραιωτών, καθώς πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, ανατράπηκε από τον Σιμόες (είχε πολλούς... εφιάλτες) και ο Πάντελις από την άσπρη βούλα άνοιξε το σκορ.

Άλλη ομάδα, πιο κινητικός

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ άλλαξε όλη την ομάδα στην επανάληψη. Κάτω από τα δοκάρια ο Μέγιερι, ενώ την αμυντική τετράδα αποτελούσαν οι Τοροσίδης Μανωλάς, Ντιελνά και Ποτουρίδης. Οι Φέισα, Μανιάτης δύο αμυντικά χαφ και ο Ντιόγκο μπροστά τους σε πιο δημιουργικό ρόλο. Οι Λυκογιάννης, Αμπντούν στα δύο άκρα της μεσαίας γραμμής και στην κορυφή ο Μήτρογλου.

Ο Ολυμπιακός ήταν πιο κινητικός, δεν άφησε σε καμία περίπτωση τη Φαρένσε να απειλήσει, ωστόσο δεν μπορούσε να αναπτυχθεί όπως ήθελε. Βέβαια, σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός πως οι Πορτογάλοι έπαιζαν αρκετά σκληρά, ενώ ο άσχημος αγωνιστικός χώρος «εμπόδιζε» τον σωστό συνδυασμό των Πειραιωτών. Οι ερυθρόλευκοι έβγαιναν από τα δεξιά κυρίως, με τον Αμπντούν να μοιράζει στον Μήτρογλου, αλλά τον διεθνή φορ να αστοχεί δυο φορές από εξαιρετική θέση, αν και στην πρώτη έσωσε ο Σιμόες.

Η καλύτερη πάντως φάση του αγώνα ήταν για την Φαρένσε στο 73', αλλά ο Μέγιερι έδειξε πως δεν χάνει τη θέση κάτω από τα γκολπόστ, αφού στην κεφαλιά του Ερνάντες έδιωξε εντυπωσιακά. 

Μπορεί οι διεθνείς να είχαν βαριά πόδια, μπορεί ο Ζαρντίμ να τα είχε για ακόμα μια φορά με τον Ντιελνά, ωστόσο ο Αμπντούν κατάφερε να εξαργυρώσει την πολύ καλή εμφάνιση με ένα τέρμα. Ο Αλγερινός κέρδισε το πέναλτι, το εκτέλεσε εύστοχα και ο Ολυμπιακός πέτυχε το 2-0. Ο Αμπντούν πάντως τέλειωσε το ματς με ακόμα ένα τέρμα, αφού το απίστευτο λάθος του πορτιέρο Φρέιτας που μόλις είχε μπει στο ματς το εκμεταλλεύτηκε και στο 88' διαμόρφωσε το 3-0. 

Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Zαρντίμ έδωσε χρόνο συμμετοχής στους παίκτες που ήθελε να τσεκάρει, δεν είδε όμως αυτά που θα ήθελε, σε ένα φιλικό που ο Ολυμπιακός δεν έδειξε πολλά... Η αδύναμη Φαρένσε τον... εμπόδισε στο δημιουργικό κομμάτι και τα τρία γκολ προήλθαν από δυο πέναλτι και ατομικές ενέργειες του Φετφατζίδη και του Αμπντούν. Eξαιρετικός ο διεθνής μέσος και ο Αλγερινός ήταν όαση σε ένα κακό ματς. Βέβαια, ο Ολυμπιακός έδειχνε πως δεν ήθελε να ανεβάσει ρυθμό σε έναν άσχημο αγωνιστικό χώρο, οι επιλογές πλέον με τους διεθνείς είναι περισσότερες και στο φιλικό της Πέμπτης με τη Μπράγκα, αλλά και σε αυτό με τη Νιούκασλ ο Ζαρντίμ θα βγάλει πιο χρήσιμα συμπεράσματα.
 
Top