ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΣΕ ΦΤΥΝΟΥΝ ΟΙ ΠΙΟ ΣΤΕΝΟΙ ΣΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΒΡΕΧΕΙ...;

Σχετικά με τα τελευταία γεγονότα στο Δήμο και την επικείμενη παραίτηση 7 στελεχών του Τζανή (Προέδρου ΔΣ., Αντιδημάρχων, Εντεταλμένων Δημοτικών Συμβούλων), τα οποία ζητούν την αποπομπή του «περίεργου» Γ.Γ., μας ήρθε στο νου μια λέξη… Μια λέξη που την χρησιμοποιούν σχεδόν όλοι, αλλά για τους περισσότερους αποτελεί ενοχλητική λεπτομέρεια. Ο όρος «αξιοπρέπεια» είναι δύσκολο να οριστεί αν και θα κάνουμε μια προσπάθεια να την προσεγγίσουμε.
Καταρχάς η αξιοπρέπεια είναι συνυφασμένη με τα βιώματα, τα πιστεύω, την καθαρή - ασυμβίβαστη συνείδηση και την παιδεία του καθενός. Η «αξιοπρέπεια» είναι τμήμα της συνείδησης μας που ως ένα σημείο εξωτερικεύεται χωρίς πάντα να γίνεται αντιληπτή η εξωτερίκευση της.
Η «αξιοπρέπεια» προϋποθέτει άτομα με μεγάλο αυτοσεβασμό, αυτοσυγκράτηση και υπομονή που είναι σε θέση να στερηθούν πολλά για να κρατήσουν καθαρή τη συνείδηση τους και την αξιοπρέπεια τους ψηλά.
Πιθανόν τα παραπάνω να αποτελούν λάθος ορισμό της αξιοπρέπειας, αλλά θα ήθελα να σας μεταφέρω ένα ωραίο ρητό που διάβασα: «Η αληθινή αξιοπρέπεια είναι σαν το ποτάμι: όσο πιο βαθύ είναι, τόσο λιγότερο θόρυβο βγάζει. (Ντε Μονταίν)»
Οπότε κύριε Δήμαρχε και παρατρεχάμενοι του (Γ.Γ., «πρόεδρε» της ΔΗΚΕΠΑ και πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλε του ΚΕΚ), μάλλον όταν σαν φτύνουν, νομίζετε ότι βρέχει… Είναι τόσοι πολλοί εκείνοι που δεν σας θέλουν (ΑΙΡΕΤΟΙ και όχι διορισμένοι), αλλά το αυτί σας δεν ιδρώνει καθόλου… 
Τόσο γλυκιά είναι η καρέκλα; Τόσο ανάγκη τον έχετε το μισθό σας; Τόσο πολύ θέλετε να «σώσετε» το Δήμο; 
Δεν σας φτάνει το μέχρι σήμερα ΜΠΑΧΑΛΟ; Δεν σας φτάνουν οι επί 8 μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι; 
Εκτός εάν είναι τόσο μεγάλα τα συμφέροντα και προσπαθείτε να γαντζωθείτε από την καρέκλα, με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος… 
Ακόμα κι αν σας μείνουν κάτω από 15… 
Εάν είναι έτσι, ΠΑΜΕ ΠΑΣΟ…


 
Top