Πριν 2 χρόνια, εκλέχτηκε δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, ο κ. Τζανής με "σημαία" του την διαφάνεια και την αξιοκρατια. 
Μάλιστα διαλαλούσε σε κάθε ευκαιρία το πρόγραμμα του συνδυασμού του το οποίο μπορείτε να το διαβασετε εδώ .
Ειδικότερα για τον πολιτισμό είχε υποσχεθεί τα ακόλουθα....:
Ενισχύουμε όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους του Κερατσινίου και διευρύνουμε το ΔΣ της ΔΕΠΑΚ με τη συμμετοχή εκπροσώπου από κάθε σύλλογο .
Καθιέρωση θεσμών όπως:
-πολυκέντρο νεολαίας στο χώρο του εργοστασίου Καχραμάνογλου 
-φεστιβάλ συμφωνικής μουσικής , χορωδιών , τοπικών συγκροτημάτων
-ετήσια συνάντηση ελλήνων συγγραφέων παιδικού βιβλίου 
-λογοτεχνικοί διαγωνισμοί ποίησης και πεζογραφίας 
-ίδρυση κινηματογραφικής λέσχης με προβολή ταινιών ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος, ντοκυμαντέρ κα.
-φεστιβάλ σχολικού θεάτρου 
-επιτάχυνση στην κατασκευή του ανοιχτού θέατρου στο λιμανάκι
-καθημερινή αξιοποίηση των πολιτιστικών κέντρων με φιλοξενία εκδηλώσεων γενικού ενδιαφέροντος
-λειτουργία δημοτικού server για φτηνή σύνδεση των δημοτών και ιδιαίτερα των νέων με το διαδίκτυο
Ενισχύουμε τα σωματεία της πόλης με κεντρικό πρόγραμμα από τη ΔΕΑΔΗΚ και θεσμοθετούμε εξαμηνιαίες συνελεύσεις προγραμματισμού και απολογισμού με τη συμμετοχή όλων των σωμάτων .
Καθιερώνουμε μέσω των δημοτικών ιατρείων τις προληπτικές ιατρικές εξετάσεις όλων των αθλητών μικρών και μεγάλων .
-κατασκευή ενός ακόμα κλειστού γυμναστήριου 
-αξιοποίηση των γυμναστηρίων των σχολικών μονάδων
-θερινό κατασκηνωτικό πρόγραμμα με αγορά και δημιουργία κατασκηνωτικού κέντρου
-αγώνες Motocross, με κατασκευή πίστας Motocross 
-τοπικοί αγώνες αθλημάτων
-περαιτέρω ανάπτυξη εκδηλώσεων νεολαίας σε συνεργασία Δήμου, συλλόγων, σχολείων ,ενοριών με στόχο την ανάδειξη του πνευματικού και πολιτιστικού προσώπου των νέων της πόλης.
Στοχεύοντας στην προβολή της πολιτιστικής μας φυσιογνωμίας, της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και ταυτότητας:
- Η ανάπλαση των προσφυγικών όχι μόνο στα Ταμπούρια αλλά και στην Ευγένεια θα δώσει μια νέα ζωντάνια στον Πολιτισμό και στην Ψυχαγωγία της Κερατσινιώτικης οικογένειας. 
-Δημιουργούμε μια Σμυρνέικη συνοικία στην περιοχή των Ταμπουρίων με λαογραφικό μουσείο , αναψυκτήρια εποχής , παραδοσιακές εκδηλώσεις και κάθε τι που αποπνέει προσφυγικές μνήμες .
Μπορούμε Εναλλακτικά να Στοχεύσουμε ΑΠΟΡΡΟΦΩΝΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ κονδύλια η με ΑΥΤΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΗΣ- ΚΩΝ/ΚΗΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ η οποία θα δώσει ΧΡΩΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και ΑΡΩΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ σε μία υποβαθμισμένη συνοικία. 
-Αναδεικνύουμε διάφορα ιστορικά μνημεία του Δήμου μας, όπως Αγ. Νικόλαος, λόφος Ξέρξη, λουτρά Παλατζιάν κα.
-Ιδρύουμε ιστορικό αρχείο Δήμου Κερατσινίου, με σκοπό τη συγκέντρωση του υπαρχοντος αρχειακού υλικού του (έγγραφα, χάρτες, αρχειακό υλικό, σχεδιαγράμματα, φωτογραφίες κ.λπ.) 
-Ιδρύουμε επίσης γραφείο ερευνών της τοπικής ιστορίας και λαογραφίας
-Ανέγερση μικρών ναών με μικρή πολιτιστική αίθουσα όπου στεγάζονται γραφεία εθνικοτοπικών συλλόγων και προχωρούμε σε εκδόσεις ιστορικού και λαογραφικού περιεχομένου σε συνεργασία με τους εθνικοτοπικούς συλλόγους που δραστηριοποιούνται στο Κερατσίνι (Μικρασιάτες, Ακρωτηριανοί Σαντορίνης, Καρπάθιοι, Δαφνουσιώτες, Κρήτες κα)
-Δημιουργούμε δημοτική πινακοθήκη

Δυστυχώς, ο κ.Τζανής μέχρι σήμερα, όχι μόνο δεν  σεβάστηκε καμία από αυτές τις  προεκλογικές του "αρχές" για την ανάπτυξη του πολιτισμού στον δήμο του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, αλλά κατόρθωσε να είναι και ο μόνος δήμαρχος που πέρασε από το τον δήμο μας ο οποίος έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους της δημοτικής επιχείρησης που είναι υπεύθυνη για την πολιτιστική - αθλητική -κοινωνική δραστηριότητα του δήμου και που οδεύει προς κλείσιμο υπό το βάρος των χρεών που δημιουργήθηκαν λόγω της μη επιδότησης της, από την δημοτική αρχή του κ. Τζανή ... επί ένα χρόνο!


Και δυστυχώς για αυτόν αλλά και για τους δημότες που τον ψήφισαν , έχει το θράσος και την υποκριτική ικανότητα να  παρουσιάζεται  στην κρατικό κανάλι...της ΝΕΤ (12/7)  , εμφανιζόμενος ως "ευαίσθητος" απέναντι στην ανάπτυξη της πολιτιστικής δραστηριότητας στον Δήμο .
Επόμενο είναι να έρχονται στο μυαλό μας τα λόγια του Ιησού πριν 2000 χρόνια προς την άρχουσα τάξη τότε, των Φαρισαίων και Γραμματέων: 
Οὐαὶ δὲ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί!

Τι παραπάνω να προσθέσουμε; Μήπως φταίμε κι εμείς οι δημότες που πιστεύουμε τους προεκλογικούς υποκριτές και φαρισαίους;Ας αναλογιστούμε.



 
Top