foto:http://mlp-blo-g-spot.blogspot.gr
 Ένα από τα πιο ιστορικά, ίσως το ιστορικότερο, σωματεία του Πειραιά είναι ο Πειραϊκός Σύνδεσμος. Από τα σχολεία του έχουν βγει γενεές επί γενεών αξιωματικών του Εμπορικού μας Ναυτικού (μηχανικοί κυρίως), καλλιτέχνες, ηθοποιοί, αθλητές κ.ά. 
Ήταν πάντα μια τοπική αλλά αξιόπιστη πηγή «παραγωγής» ταλέντων. Τα τελευταία χρόνια όμως, λόγω πολιτικών -κυρίως- αντιπαραθέσεων, ο Πειραϊκός Σύνδεσμος άρχισε να κλυδωνίζεται και σήμερα -δεδομένης και της κρίσης- κινδυνεύει να… πέσει στα βράχια. 
Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του Σωματείου με θέμα την έγκριση του προϋπολογισμού, ακούστηκε ότι τα χρέη του Συνδέσμου προς Δημόσιο και τρίτους ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ και πως οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις που είναι άμεσα απαιτητές, φτάνουν τις 400.000 ευρώ! Για τον λόγο αυτό η πρόεδρος Μαίρη Τσανάκη πρότεινε να εκποιηθεί ένα διαμέρισμα στο Κολωνάκι, ιδιοκτησίας του σωματείου που έχει αντικειμενική αξία 372.000 ευρώ. Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες αντέδρασαν, λέγοντας ότι δεν πρέπει να ξεπουληθεί η περιουσία του Συνδέσμου, και η γενική συνέλευση διακόπηκε. Πριν από τη διακοπή της συνεδρίασης είχε μιλήσει ο πρώην πρόεδρος και γνωστός παράγοντας του Πειραιά, Γιάννης Πολυχρονόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια ο Πειραϊκός Σύνδεσμος μπαίνει μέσα κάθε χρόνο γύρω στα 500.000 ευρώ!
paron.gr
 
Top