Στον τελικό με μπάσκετ φανταστικό


Ο Ολυμπιακός παίζοντας καταπληκτικό μπάσκετ διέλυσε την Καβάλα 87-55 και προκρίθηκε για έκτη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.
Οι Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδος έπαιξαν για περισσότερα από 25 λεπτά… διαστημικό μπάσκετ και δεν άφησαν την Καβάλα ούτε καν να σκεφτεί το ενδεχόμενο να φανεί ανταγωνιστική. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δοκίμασε πρόσωπα, σχήματα και συστήματα ενόψει της πρέμέρας του TOP-16 στην Βιτόρια κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ και είδε τους παίκτες του να ανταποκρίνονται στον απόλυτο βαθμό. Η Καβάλα ήθελε, αλλά δεν κατάφερε να είναι ανταγωνιστική.
ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ:Είναι… σκάλες ανώτερος από την Καβάλα, αλλά δεν έμεινε σε αυτό. Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν υποτίμησαν τον αντίπαλο τους, αντιμετώπισαν τον ημιτελικό ως πρόβα τζενεράλε ενόψει Κάχα Λαμποράλ και με το πόδι στο γκάζι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έφτασε στη νίκη και στην πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος για έκτη συνεχόμενη χρονιά.
ΜVP:Ο Κάιλ Χάινς για ακόμη μια φορά επιβεβαίωσε τον προπονητή του, Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος είχε πει πριν μερικές εβδομάδες πως «είτε πρόκειται για τελικό Ευρωλίγκας, είτε για φιλικό, ο Χάινς παίζει πάντα στο 100%». Ο Αμερικανός σέντερ έκανε για άλλη μια φορά εξαιρετικό παιχνίδι και σε 17:21 λεπτά είχε 14 πόντους (2/5βολ, 6/7διπ), 5ριμπ, 1 λάθος, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα.
AΦΑΝΤΟΣ: Πρόκειται για… σεσημασμένο σκόρερ, αλλά στον ημιτελικό κόντρα στον Ολυμπιακό βρέθηκε σε μια από τις χειρότερες βραδιές της καριέρας του. Ο λόγος για τον Άντονι Γκράντι, ο οποίος ήταν τρομερά άστοχος και δεν κατάφερε να βοηθήσει στο ελάχιστο την παρέα του. Ο Αμερικανός γκαρντ τελείωσε το παιχνίδι με 2 πόντους και 0/10 σουτ σε 19:54».
ΚΕΥ POINΤ: Το ξεκίνημα του παιχνιδιού. Συνήθως σε τέτοιου είδους παιχνίδια, το φαβορί στα… χαρτιά, πρέπει να αποδείξει την ανωτερότητα του και εντός γραμμών και να μην αφήσει το αουτσάιντερ να πιστέψει στην έκπληξη. Αυτό έκανε ο Ολυμπιακός. Μπήκε στο παιχνίδι και μετά το αρχικό 2-0, έκανε το 2-7 και δεν κοίταξε ξανά πίσω του. Στο πρώτο δεκάλεπτο η διαφορά έφτασε στο +17 (6-23) ενώ το ημίχρονο βρήκε τους Πρωταθλητές Ευρώπης στο
ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Κατάμεστο ήταν για ακόμη μια φορά το κλειστό της Καλαμίτσας. Φίλοι της Καβάλας, αλλά και του Ολυμπιακού δημιούργησαν μια άκρως μπασκετική ατμόσφαιρα, είδαν ένα παιχνίδι με αρκετό θέαμα και χωρίς σκοπιμότητες και στο τέλος άπαντες χειροκρότησαν τους παίκτες και των δύο ομάδων.
Τα δεκάλεπτα: 6-23, 19-48, 36-65, 55-87
Καβάλα (Κορωνιός): Πάνος 11, Αράπης 4, Γκαγκαλούδης 9 (1), Καλαμπάκας 7 (1), Κρστέβσκι 6, Στυλιανού 1, Στεφανίδης 9 (1), Γκράντι 2, Πιεβάλιτσα, Βελισσαρίου 6, Μίτροβιτς.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 14, Παπανικολάου 4, Άντιτς 8 (1τριπ, 10ριμπ), Σπανούλης 10 (2),Περπέρογλου 5 (1) Μάντζαρης 5, Σλούκας 6 (1), Μαυροειδής 6, Πάουελ 8, Γκετσεβίτσιους 13 (3), Κατσίβελης 2, Πρίντεζης 6.
Πηγή: gazzeta.gr
 
Top