Ο Όλιβερ Λαφαγιέτ προστέθηκε στη λίστα των τραυματιών και το Euroleague Greece συνέλεξε όλους τους παίκτες του Ολυμπιακού που τραυματίστηκαν από το ξεκίνημα της σεζόν μέχρι σήμερα.



Σας μεταφέρουμε αυτούσιο το δημοσίευμά του:



Οι τραυματισμοί δεν λένε να σταματήσουν στον Ολυμπιακό. Εκεί που όλοι νομίζουν πως τα προβλήματα θα τελειώσουν και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του για προπόνηση, έρχεται ένας τραυματισμός και τα χαλάει όλα.



Συνολικά, δέκα από τους δεκαπέντε παίκτες του ρόστερ υπέστησαν κάποιο τραυματισμό, είτε σοβαρό, είτε κάποιες ενοχλήσεις. Τα προβλήματα, μάλιστα, ξεκίνησαν από την προετοιμασία. Την αρχή έκανε ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Ο Έλληνας φόργουορντ υπέστη κάταγμα περόνης στις 10 Σεπτεμβρίου. Παρά το γεγονός πως τον έχει ξεπεράσει, δεν έχει επιστρέψει στα παρκέ, λόγω λοιμώδους μονοπυρήνωσης που υπέστη μέσα στη σεζόν.



Ακολούθησε ένας ακόμα σοβαρός τραυματισμός. Αυτός του Τρεμέλ Ντάρντεν. Ο 33χρονος φόργουορντ υπέστη ρωγμώδες κάταγμα στο δεξί χέρι, στο φιλικό προετοιμασίας των Πειραιωτών απέναντι στη Βενέτσια. Η επιστροφή του ήρθε σε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι. Εκεί, στις 7 Νοεμβρίου ο Αμερικανός πραγματοποίησε την πρώτη εμφάνιση με τα "ερυθρόλευκα". Πριν από αυτό, ωστόσο, είχαν έρθει δύο ακόμα προβλήματα να μεγαλώσουν τη λίστα.



Ο Γιώργος Πρίντεζης, που είχε πρόβλημα τραυματισμού από το World Cup της Ισπανίας, έπαιξε στον προημιτελικό με τον Παναθηναϊκό και εν συνεχεία έκανε εγχείρηση στον αστράγαλο. Απουσίασε από τις 10 Οκτωβρίου και επέστρεψε στη δράση δύο μέρες μετά τα Χριστούγεννα και πάλι απέναντι στον Παναθηναϊκό, για το πρωτάθλημα αυτή τη φορά (27/12).



Ούτε ο Ματ Λοτζέσκι γλίτωσε, όμως. Ο νατουραλιζέ Βέλγος τραυματίστηκε στο πόδι (θλάση β' βαθμού στον μηνίσκο), από ένα χτύπημα στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ στις 3 Νοεμβρίου και επέστρεψε μετά το πέρας 1,5 περίπου μήνα, στο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα, στο ΣΕΦ. Την ίδια μέρα (12/12) επέστρεψε στη δράση και ο Δημήτρης Κατσίβελης, ο οποίος είχε τραυματιστεί στην αναμέτρηση με την Γαλατασαράι, στο ΣΕΦ, με την διάγνωση να δείχνει χτύπημα σε δάχτυλο του δεξιού χεριού.



Έκτοτε ακολούθησαν κι άλλοι τραυματισμοί, με τους Βαγγέλη Μάντζαρη, Μπρεντ Πέτγουεϊ και Οθέλο Χάντερ να αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα τραυματισμών, ενώ πιο σοβαρή περίπτωση ήταν αυτή του Δημήτρη Αγραβάνη. Ο Έλληνας φόργουορντ, πάνω που έπαιρνε σταθερά χρόνο συμμετοχής, ήρθε ένα κάταγμα σκαφοειδούς στο αριστερό χέρι να τον κρατήσει εκτός δράσης για τους επόμενους τρεις μήνες.



Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε όλους τους παίκτες που έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα (ή μικροπροβλήματα) τραυματισμών τη φετινή σεζόν.



Ημερομηνία Παίκτης Τραυματισμός Επέστρεψε



10 Σεπτεμβρίου Ιωάννης Παπαπέτρου Κάταγμα περόνης -

17 Σεπτεμβρίου Τρεμέλ Ντάρντεν Ρωγμώδες κάταγμα στο δεξί χέρι 7 Νοεμβρίου

9 Οκτωβρίου Γιώργος Πρίντεζης Φλεγμονή στον αστράγαλο 27 Δεκεμβρίου

3 Νοεμβρίου Ματ Λοτζέσκι Θλάση 12 Δεκεμβρίου

18 Νοεμβρίου Δημήτρης Κατσίβελης Χτύπημα στο δάχτυλο του δεξιού χεριού 12 Δεκεμβρίου

9 Δεκεμβρίου Βαγγέλης Μάντζαρης Μικροενοχλήσεις στο γόνατο 10 Δεκεμβρίου

29 Δεκεμβρίου Δημήτρης Αγραβάνης Κάταγμα σκαφοειδούς αριστερού χεριού -

6 Ιανουαρίου Μπρεντ Πέτγουεϊ Ενοχλήσεις στη μέση 7 Ιανουαρίου

8 Ιανουαρίου Οθέλο Χάντερ Τράβηγμα στη μέση 9 Ιανουαρίου

16 Ιανουαρίου Όλιβερ Λαφαγιέτ Θλάση στον οπίσθιο μηριαίο -





http://olympiacos-blog.blogspot.com/2015/01/blog-post_1186.html
 
Top