Την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015, ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας τίμησε τον Έλληνα σκηνοθέτη Ροβήρο Μανθούλη στο Cine - Μελίνα. Τον σκηνοθέτη παρουσίασε στους θεατές ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας και σκηνοθέτης Δημήτρης Σπύρου.
"Τελικά, στον κινηματογράφο όπως και στη Φύση, ο δημιουργός παραμένει αόρατος. Ο σκηνοθέτης είναι το πρώτο θύμα του πάθους του και το πρώτο του μέλημα είναι να το κατευθύνει σοφά για ν’ αποφύγει τα διφορούμενα. Το φιλμ είναι σίγουρα μια επικοινωνία, αλλά η αληθινή συνάντηση με τον θεατή πραγματοποιείται πάντα «εκτός οθόνης», κάπου στο συλλογικό υποσυνείδητο. Εφόσον η δουλειά μας «σκοπεύει όχι τόσο στο να δώσει πολλά αλλά στο να δώσει επ’ ευκαιρία», την ταυτότητα μου –πριν απ’ όλα– επιθυμώ να μοιραστώ με το κοινό": Ροβήρος Μανθούλης.
Ο Ροβήρος Μανθούλης ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι του στο χώρο του κινηματογράφου πριν από 56 χρόνια. Από τότε, και αφού ταξίδεψε σε απίθανα σημεία του πλανήτη, έκανε περί τις 110 ταινίες, στη μεγάλη πλειοψηφία τους ντοκιμαντέρ, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές από τον διεθνή τύπο. Δικαίως χαρακτηρίζεται σήμερα ως ο κορυφαίος Έλληνας ντοκιμαντερίστας.
Το μικρό αφιέρωμα δεν είναι παρά ελάχιστος φόρος τιμής στον σκηνοθέτη, συγγραφέα και διανοούμενο Ροβήρο Μανθούλη.
http://www.pireasnews.gr/
 
Top