«1η Δεκέμβρη: Ημέρα αφύπνισης.  Αγαπώ το σώμα μου, φροντίζω για μένα και για σένα»
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV/AIDS,  ο Δήμος  Κερατσινίου- Δραπετσώνας, το Π.Ε.Δ.Υ. Δραπετσώνας και η 2η ΔΥΠΕ διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο «1η Δεκέμβρη: Ημέρα αφύπνισης. Αγαπώ το σώμα μου, φροντίζω για μένα και για σένα».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου, στην πλατεία Νίκης ώρα : 11.00- 16.00 και θα περιλαμβάνει διαδραστικές στάσεις ενημέρωσης, μουσικό δρώμενο, διανομή ενημερωτικού υλικού και συλλογή φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου μας. Στην δράση ευαισθητοποίησης θα συμμετέχουν οι δομές του Δήμου: Κέντρο Κοινότητας, Παράρτημα Ρομά Διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας, Κοινωνικό Φαρμακείο και Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών. 
Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, καταγράφονται ετησίως κατά μέσο όρο 900 νέες διαγνώσεις HIV/AIDS. Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ σχεδόν το 10% των νέων διαγνώσεων HIV στην Ελλάδα αφορά σε εφήβους και νέους 15- 24 ετών. Η πρόληψη και η ολοκληρωμένη ενημέρωση του πληθυσμού και κυρίως της κρίσιμης ηλικιακής ομάδας των εφήβων και νέων σχετικά με τον  HIV και το AIDS κρίνονται απαραίτητες στον αγώνα για την προφύλαξη και την μείωση των νέων κρουσμάτων
http://www.pireasnews.gr/
 
Top