Το Άμστερνταμ είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει τελικά τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο νικητής αναδείχθηκε τελικά με κλήρωση, καθώς στο τελικό γύρο Μιλάνο και Άμστερνταμ συγκέντρωσαν τον ίδιο αριθμό ψήφων (από 13 και ένα λευκό/άκυρο).

Σημειώνεται ότι οι υποψήφιες πόλεις για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων ήταν 19, μαζί και η Αθήνα.

Αναλυτικότερα οι υποψήφιες πόλεις ήταν οι εξής: Αθήνα, 'Αμστερνταμ, Βαρκελώνη, Βόννη, Μπρατισλάβα, Βρυξέλλες, Βουκουρέστι, Κοπεγχάγη, Δουβλίνο, Ελσίνκι, Λιλ, Μιλάνο, Πόρτο, Σόφια, Στοκχόλμη, Μάλτα, Βιέννη, Βαρσοβία, Ζάγκρεμπ.

Αθήνα: Αξιοπρεπής η 7η θέση που πήραμε

Ικανοποιημένη από την απήχηση που είχε η ελληνική πρόταση για τη διεκδίκηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων δηλώνει η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές χαρακτήρισαν «αξιοπρεπή» την έβδομη θέση που έλαβε τελικά η υποψηφιότητα της Αθήνας, ενώ σχολίασαν ότι εξ αρχής η στρατηγική της Ελλάδας στηρίχθηκε στην αλληλοϋποστήριξη μεταξύ των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου. Ως εκ τούτου, όπως ανέφερε και μέσω Twitter, o αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, η Ελλάδα στο δεύτερο και τον τρίτο γύρο για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων στήριξε το Μιλάνο.
 
Top