Με μία τιμή στα πέριξ των 5,5 εκατ. ευρώ πωλείται, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια του 
Πειραιά που κουβαλάει μάλιστα μεγάλη ιστορία από το πολύ μακρινό αλλά και το πιο …σύγχρονο παρελθόν.

Ο λόγος για την οικία Μεταξά, το ιστορικό κτίριο που σχεδιάστηκε από τον Ερνεστ Τσίλλερ το 1897 ως κατοικία του ιδρυτή της ποτοποιίας Μεταξά, Σπυρίδωνα Μεταξά και παραμένει τα τελευταία, λίγα χρόνια κενό, μετά την κατάρρευση του επιχειρηματικού ομίλου Glou, των αδελφών Γλού, όπου ανήκε.





Η γνωστή επιχειρηματική οικογένεια μάλιστα υπολογίζεται ότι είχε διαθέσει κεφάλαια περί τα 2,5 εκατ. ευρώ για την πλήρη αποκατάσταση του ακινήτου την προηγούμενη δεκαετία, ωστόσο το διατηρητέο ήταν προσημειωμένο έναντι οφειλών σε τραπεζικό όμιλο κι έχει περάσει σήμερα στην Hellas Capital Leasing.
 
Η οικία Μεταξά στέγαζε στο πρόσφατο παρελθόν, προ 12ετίας το κατάστημα Glou Premium Store, με τις πιο ακριβές σειρές του άλλοτε κραταιού ομίλου ένδυσης καθώς επίσης και το Glou Premium Cafe. Τώρα, η Hellas Capital Leasing έχει εκκινήσει τις διαδικασίες για την πώληση, εντός του Νοεμβρίου. του ιστορικού κτιρίου, το οποίο μπορεί να στεγάσει χρήσεις γραφειακές ή εμπορικές.

Η έπαυλη του Σπυρίδωνα Μεταξά, επί της Λεωφ. Γρηγορίου Λαμπράκη 101 και Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου Β’, αποτελεί σήμερα ένα από λίγα ιστορικά κτίρια στο κέντρο του Πειραιά και είναι διαρρυθμισμένο σε δύο ανεξάρτητες λειτουργικές ενότητες, ήτοι εμπορικό χώρο συνολικής επιφάνειας 1.100 τ.μ. περίπου και πολυτελή γραφεία επιφανείας 450 τ.μ. περίπου στον δεύτερο και τρίτο όροφο. Η οικία Μεταξά οικοδομήθηκε την περίοδο 1897- 1899 και σε αυτήν μάλιστα πέρασε μέρος των παιδικών του χρόνων και ο κορυφαίος ζωγράφος Γιάννης Τσαρούχης αφού η σύζυγος του Σπυρίδωνα Μεταξά, ήταν αδερφή της μητέρας του.
Μετά το πέρασμα στους κληρονόμους, στη νεότερη ιστορία του, στέγασε διάφορες επιχειρήσεις και σχολές μέχρι την παρακμή του, τη δεκαετία του ’90 και την απόκτησή του από τον όμιλο Γλου.     πηγή
 
Top