Από τις πρώτες πρωινές ώρες χτες, περισσότεροι από 50 άνθρωποι εργάζονται πάνω από το σημείο όπου έχει βυθιστεί το δεξαμενόπλοιο "Αγία Ζώνη 2" νοτιοδυτικά της Αταλάντης στον Σαρωνικό, προκειμένου το πλοίο να ανελκυθεί στην επιφάνεια της θάλασσας και στη συνέχεια να οδηγηθεί στο πλησιέστερο ναυπηγείο. 

Το "Αγία Ζώνη 2" έχει γυρίσει σε όρθια θέση και πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας έχει ξεπροβάλλει ήδη η τσιμινιέρα του πλοίου. Σύμφωνα με πληροφορίες εξειδικευμένα συνεργεία από δύτες πρεσάρουν αέρα σε συγκεκριμένα σημεία του πλοίου προκειμένου να αδειάσει το νερό που βρίσκεται μέσα ενώ ο γερανός ταυτόχρονα τραβάει το δεξαμενόπλοιο προς το πάνω. Σημειώνεται επίσης ότι από το πλοίο έχουν απαντληθεί όλα τα καύσιμα που μετέφερε και έχει σφραγιστεί.

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός  σχολιάζοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το σημερινό εγχείρημα τόνισε ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική στιγμή και ότι προς το παρόν επικεντρωνόμαστε στην ασφάλεια της ανέλκυσης.
Ο κ. Σαντόρινιός προσέθεσε ότι για πρώτη φορά ένα ναυάγιο ανελκύεται μόλις δύο μήνες από τη βύθισή του.

«Δεν σταματάμε εδώ θα συνεχίσουμε και θα προσπαθήσουμε να ανελκύσουμε όλα τα ναυάγια που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή και αποτελούν περιβαλλοντικές βόμβες» υπογράμμισε.
 
Top