Δράση Ευαισθητοποίησης Κοινού από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Πειραιά
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμΕΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με Αναπηρία, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διοργανώνει το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017 από τις 11.00 π.μ έως τις 14.00 μ.μ. στην Πλατεία Κολοκοτρώνη στον Πειραιά, την υπαίθρια δράση «Special Me, You, All»,με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.  Η δράση αποτελεί μια πρωτοβουλία του τμήματος Παιδαγωγικών και Ειδικής Αγωγής.

Οι φοιτητές Ειδικής Αγωγής, Εργοθεραπείας και Λογοθεραπείας, με την καθοδήγηση εξειδικευμένων ακαδημαϊκών, προσκαλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν σε σύντομες βιωματικές δραστηριότητες με στόχο τη συνειδητοποίηση και την ενσυναίσθηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους ζωή τα Άτομα με Αναπηρία. Με τη χρήση συγκεκριμένων ερεθισμάτων, το κοινό θα είναι σε θέση να βιώσει για λίγα λεπτά την καθημερινότητα ενός ατόμου με Τύφλωση, Κινητική Αναπηρία και Κώφωση. Στο πλαίσιο της δράσης, φοιτητές και ακαδημαϊκό προσωπικό θα μοιράσουν αντίστοιχο ενημερωτικό υλικό.

Η δράση «Special Me, You, All» εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά. Την εκδήλωση τιμούν και συνδράμουν, επίσης, η Ένωση Κωφών Ελλάδος, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών και ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μητροπολιτικό Κολλέγιο αποτελεί το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα το οποίο διαθέτει την πιστοποίηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εργοθεραπευτών (World Federation of Occupational Therapists) για το πρόγραμμα σπουδών στην Εργοθεραπεία και είναι από το 2014 πλήρες μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Εργοθεραπεία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (European Network of Occupational Therapy in Higher Education). Τέλος, το πρόγραμμα σπουδών στη Λογοθεραπεία αποτελεί το πρώτο, προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Βρετανικού Πανεπιστημίου που προσφέρθηκε στην Ελλάδα και το μόνο με ιστορία μεγαλύτερη των 20 ετών στην ελληνική ιδιωτική εκπαίδευση.

Περισσότερα στο www.mitropolitiko.edu.gr
 
Top