Με τους εργαζομένους στους Δήμους να διεκδικούν: α) την άμεση ανάκληση των εξαγγελιών του Υπουργού Παιδείας και την ακύρωση της κατάργησης των Σχολών Τ.Ε. Προσχολικής Αγωγής και την διετή υποχρεωτική ένταξη των παιδιών ηλικίας 4-6 ετών στα Νηπιαγωγεία, β) την άμεση τροποποίηση του άρθρου 27 του Ν.4354/2015, ώστε από την 1η Ιανουαρίου 2018 με το "ξεπάγωμα" της μισθολογικής εξέλιξης οποιαδήποτε αύξηση από την χορήγηση μισθολογικού κλιμακίου να μην συμψηφίζεται με την υπάρχουσα προσωπική διαφορά, γ) την άμεση υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε. για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου, δ) την άμεση έκδοση ολοκληρωμένης και σαφούς διευκρινιστικής εγκυκλίου από το Υπουργείο Εσωτερικών, σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων της Ε.Σ.Σ.Ε., που υπεγράφη πρόσφατα από την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., ε) την άμεση έκδοση οδηγιών και διευκρινήσεων από το Υπουργείο Εσωτερικών για την εφαρμογή των διατάξεων του Πολυνομοσχεδίου (Ν.4483/2017), στ) την άμεση έκδοση και καταβολή του εφάπαξ στους συνταξιούχους Δημοτικούς Υπαλλήλους από το Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π., ζ) την άμεση εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 82 του Ν.4483/2017, που αφορά στους εργαζόμενους που προσλήφθηκαν από τους προσωρινούς πίνακες διαγωνισμών του Α.Σ.Ε.Π., η) την άμεση έκδοση της Προκήρυξης του διαγωνισμού για την πρόσληψη Μόνιμου Προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Ο.Τ.Α., των όρων και προϋποθέσεων του διαγωνισμού, θ) την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με ταυτόχρονη κατάργηση του άρθρου 61 του Ν.3979/2011 και του άρθρου 43 του Ν.4257/2014, ι) την άμεση καταβολή των αποδοχών - δεδουλευμένων στους απλήρωτους συμβασιούχους Δήμων, Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. αυτών και κ) την αυστηρή εφαρμογή της Νομοθεσίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια και να αναγνωριστεί νομοθετικά για τους εργαζόμενους Δημοσίου Δικαίου στους Ο.Τ.Α., το Εργατικό Ατύχημα και η Επαγγελματική Ασθένεια, αύριο, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) πραγματοποιεί μεγάλη 24ωρη Πανελλαδική Απεργία. 
Συγκεκριμένα,
  • Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιήσουν στις 9 το πρωί της Τετάρτης 22 Νοεμβρίου 2017, Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας (Α. Παπανδρέου 37-Μαρούσι), ζητώντας την άμεση ανάκληση των εξαγγελιών του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου και την ακύρωση του προγράμματος, «που μεθοδεύει την κατάργηση των Σχολών Τ.Ε. Προσχολικής Αγωγής και την διετή υποχρεωτική ένταξη των παιδιών ηλικίας 4-6 ετών στα Νηπιαγωγεία».
  • Στη συνέχεια, στις 12 το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι στους Δήμους θα κάνουν νέα Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27 - Αθήνα), αυτή τη φορά, με βασικά αιτήματα, μεταξύ πολλών άλλων, την άμεση υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε. για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου, την άμεση έκδοση ολοκληρωμένης και σαφούς διευκρινιστικής εγκυκλίου σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων της Ε.Σ.Σ.Ε. που υπεγράφη πρόσφατα από την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και την καταβολή των αποδοχών στους συμβασιούχους των Δήμων που παραμένουν απλήρωτοι, καθώς και να μην υπάρξει καμία νέα μείωση των αποδοχών από 1-1-2018 λόγω “ξεπαγώματος” της μισθολογικής εξέλιξης.
Επισημαίνεται ότι - όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από την Ομοσπονδία - στην απεργιακή κινητοποίηση δύναται να μη συμμετέχουν οι εργαζόμενοι των Δήμων της Δυτικής Αττικής, προκειμένου να βοηθούν τους δοκιμαζόμενους κατοίκους της περιοχής.
 
Top