Πήρε επαγγελματική νίκη ο Ολυμπιακός
Παρά τις πολλές απουσίες που είχε, ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη κόντρα στον Πανιώνιο και διατήρησε τη διαφορά των -2 βαθμών από τον Παναθηναϊκό. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 2-0 στο «Καραϊσκάκη» και αυτή η επικράτηση ήταν καθαρά επαγγελματική, καθώς δεν είναι φουλ τις μηχανές. «Άνοιξαν» τον… λογαριασμό οι Μακούν και Ντιόγκο.
Έτσι έπαιξαν
Αρκετές απουσίες για το Ολυμπιακό, αφού εκτός έμειναν οι Μιραλάς, Πάντελιτς, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, ενώ ο Βαλβέρδε προτίμησε να ξεκουράσει τον Τζιμπούρ. Ειδικότερα, κάτω από τα δοκάρια παρέμεινε ο Μέγερι, ενώ την αμυντική τετράδα συνέθεσαν οι Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Χολέμπας. Μανιάτης και Ορπάιθ οι δύο κόφτες, με τον Μακούν να αναλαμβάνει οργανωτικό ρόλο. Οι Καζίμ Ρίτσαρντς, Αμπντούν θα καλύψουν τα δύο άκρα και μοναδικός προωθημένος ο Ντιόγκο.
Στον αντίποδα, ο Πανιώνιος παρατάχθηκε με τον Σιδεράκη κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Κούρντι, οι Κουλοχέρης και Πιερ τα δύο στόπερ και ο Ρόκας το αριστερό μπακ. Στο κέντρο οι Όμο, Σάμαρης και Ρόβας. Η επιθετική τριπλέτα αποτελούνταν από τους Γουνδουλάκη, Σκέμπρι και Αντούνιες.
Δεν είχε εκρηκτικότητα…
Οι απουσίες βασικών παικτών, αλλά και η κόπωση από το ταξίδι της Μόσχας στέρησαν από τον Ολυμπιακό το εκρηκτικό πρώτο 20λεπτο των προηγούμενων ματς. Μάλιστα, σε συνδυασμό με το εξαιρετικό στήσιμο του Πανιωνίου, οι φάσεις μπροστά από την εστία του Σιδεράκη ήταν λίγες. Οι «κυανέρυθροι» με διπλή ζώνη άμυνας κρατούσαν τον Ολυμπιακό μακριά από την περιοχή τους και με αντεπιθέσεις κυρίως από τα δεξιά και τον άξονα προσπαθούν να απειλήσουν.
Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να είχαν τον έλεγχο, ωστόσο δεν είχαν τις καλές φάσεις, αφού τόσο στο 11′ όσο και στο 17′ οι Καζίμ και Μακούν προσπάθησαν με ατομικές ενέργειες να κάνουν τη διαφορά χωρίς όμως να τα καταφέρνουν. Στο πρώτο ημίωρο ο Ολυμπιακός έχει να θυμάται μόλις μια καλή φάση από τον άξονα, αλλά από την κάθετη του Καμερουνέζου, ο Ντιόγκο δεν μπόρεσε να σκοράρει.
… είχε Μακούν!
Οι Πειραιώτες πάντως ξεκλείδωσαν την άμυνα του Πανιωνίου στο 41′ από στημένη φάση. Ο Χολέμπας εκτέλεσε ιδανικά το φάουλ, ο Μακούν πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους ανοίγοντας το σκορ με ωραία κεφαλιά. Ο Αμπντούν θα μπορούσε να κλειδώσει τη νίκη στο επόμενο λεπτό, ωστόσο ο Σιδεράκης μπλόκαρε.
Ξανά με Πανιώνιο
Το γκολ του Μακούν στο 41′ χαλάρωσε τους Πειραιώτες και ο Ντιόγκο φρόντισε στο 50′ να στρέψει το βλέμμα της ομάδα του στο ματς με τη Ρούμπιν. Ο Χολέμπας έκανε τη δεύτερη ασίστ και ο Βραζιλιάνος φορ με καρφωτή κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα για τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, αυτό ήταν το τρίτο του Ντιόγκο εναντίον του Πανιωνίου, δυο για το πρωτάθλημα και ένα για το Κύπελλο. Το δεύτερο τέρμα «κλείδωσε» το ματς, οι ερυθρόλευκοι διατήρησαν τον έλεγχο, είχαν συντριπτική κατοχή, ωστόσο δεν είχαν και την εκρηκτικότητα να απειλήσουν. Ο Αμπντούν προσπαθούσε από τα αριστερά, ο Ντιόγκο είχε κίνηση, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι δεν απειλήθηκαν. Ο Βαλβέρδε βρήκε την ευκαιρία στο 71′ να ξεκουράσει τον Μανιάτη, ο οποίος μέχρι το βράδυ του Σαββάτου ήταν εμπύρετος και ο 26χρονος διεθνής γνώρισε την αποθέωση.
Οι δυο ομάδες πάντως είχαν την ευκαιρία να πετύχουν ακόμα ένα τέρμα, ωστόσο Ντιμπαλά στο 75′ και Φουστέρ στο 76′ νικήθηκαν από Μέγερι και Σιδεράκη αντίστοιχα.
 
Top