Στη Συγγρού μετράνε απουσίες και αναζητούν… παρηγοριά

Δεν διάλεξε τυχαία την Κυριακή του… Ασώτου (τον γιορτάζαμε την περασμένη Κυριακή) ο Αντώνης Σαμαράς για να διαγράψει τους 21 βουλευτές της Ν.Δ., οι οποίοι πήγαν κόντρα στη γραμμή που είχε δώσει για το μνημόνιο… Είχε κατά νου ότι είναι πολύ πιθανόν ορισμένοι εξ αυτών να επιστρέψουν στη Νουδούλα λίγο πριν από τις εκλογές ως… άσωτοι υιοί, αφού πρώτα περιπλανηθούν στα τηλεοπτικά πάνελ ξιφουλκώντας κατά του μνημονίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου δέκα από τους διαγραφέντες βουλευτές έχουν ήδη αρχίσει τις κουβέντες με στενούς συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ. προκειμένου να επιστρέψουν στο μαντρί τον κατάλληλο χρόνο. Φυσικά αρκεί οι ενδιαφερόμενοι να μην πολώσουν τις σχέσεις τους με τον αρχηγό, όπως κάνει ο Μαρκόπουλος, ο οποίος διαλαλεί ότι θα φτιάξει πολιτικό κόμμα στηριζόμενος από ανθρώπους του τουρισμού (λόγω επιτυχημένης θητείας στο υπουργείο…). Εν τω μεταξύ ας δούμε πώς διαμορφώνεται το… ψυχόδραμα της Ν.Δ.
Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης βρίσκεται ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς μετά τα όσα δραματικά συνέβησαν την Κυριακή το βράδυ, ενώ οι στενοί του συνεργάτες προσπαθούν ακόμη να καταλάβουν… πώς έφτασαν σε αυτήν την αδιέξοδη κατάσταση χωρίς να το πάρουν χαμπάρι.
Το τίμημα για την αλλαγή της στάσης του προέδρου της Ν.Δ. σε ό,τι αφορά το δεύτερο μνημόνιο ήταν ιδιαίτερα βαρύ, αφού είκοσι ένας βουλευτές βρέθηκαν εκτός κόμματος και ο ίδιος ο πρόεδρος βρέθηκε να αναζητά επιχειρήματα και… ιδεολογία προκειμένου να πείσει τους δεξιούς ψηφοφόρους για το δίκαιο της απόφασής του. Κι όσο για τις πρόωρες εκλογές; Από εκεί που ήταν πανάκεια για όλα τα θέματα, σήμερα έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος. Η απειλή για την τελική διάλυση της Ν.Δ.
Η φράση «εγώ είμαι Μεσσήνιος και τα τινάζω όλα στον αέρα», που χρησιμοποίησε ο Σαμαράς την περασμένη Κυριακή το βράδυ, όταν φώναξε στο γραφείο του στη Βουλή τους αντάρτες βουλευτές προκειμένου να τους μεταπείσει να μην καταψηφίσουν τη δανειακή σύμβαση, μάλλον στάθηκε μοιραία.
Όπως ισχυρίζονται οι περισσότεροι από αυτούς, αντί να υποχωρήσουν εκνευρίστηκαν ακόμη περισσότερο από τον τσαμπουκά του προέδρου τους και αποχώρησαν από τα γραφεία της Ν.Δ. αποφασισμένοι για την οριστική ρήξη. Είναι ενδεικτικό ότι από τους δεκαπέντε βουλευτές που παρευρέθηκαν σε αυτήν τη διαδικασία ουδείς μεταπείστηκε. Αντίθετα, στον μοναδικό βουλευτή που είδε μόνο του, τον Κ. Τζαβάρα, κατάφερε να αλλάξει γνώμη φέρνοντάς τον στην πλευρά των νομιμοφρόνων.
ΠΗΓΗ: topontiki.gr
 
Top